Jul på Liseberg

Idag var jag på Liseberg med Emelie och hennes lillasyster Lina. Det var så mysigt med alla ljus, all julstämning och alla glada människor runtomkring. Jag åt en belgisk våffla med grädde och sylt, den var svin god men väldig söt må jag säga. Emelie drack varm choklad. Vi gick runt lite och tittade på allt, spelade lite på hjulen. Emelie var så ivrig att vinna något och tillslut vann hon en 2 kg toblerone ask, mycket ätande i veckan antar jag nu, hehe. Jag spelade med men vann inget. Vi åkte upp i lisebergstornet och kollade på utsikten, Emelie var lite rädd.. Stackars liten, jag tvingade upp henne... Sedan åkte vi hem, så skönt alltså. Jag var i kinna runt halv åtta tiden och då ringer precis Amra. Hon är nämligen på jobbet men har lite "fri" tid så hon hämtar upp mig och vi åker på en tur. Jag berättar om gårdagen och om Liseberg men sedan är jag tvungen att hinna med bussen så Amra snäll som hon är lämnar av mig vid busshållsplatsen och återgår till sitt arbete. Nu är jag hemma och är ganska trött, ser på maimi vice och smsar med Sofia. Ska snart sova, för det behöver jag så göra, som ju endast 4 timmar i natt..


ps: pappa kanske ska ta med datorn til jobbet under veckan så jag kan då inte blogga men det är inte säkert. Vi får se imorgon om datron är kvar eller inte.


Biler från Liseberg:






Förfest - Lounge - Hotellet - Efterfest

Okej lördagen var som vanlig lyckad. Förfesten började som vanligt hos Sabina. Jag och Emelie kom dit runt halv nio tiden. Vi träffade Peter, en helt okej och rolig snubbe som ville breakdansa hela tiden, hehe. Vi förfestade lite. Jag smakade på whisky, skit äckligt var det, usch aldrig mer alltså. Vi dansade, drack lite mer, pratade skit och tillslut var det dags för att dra till Lounge, Men först mötte vi upp Sofia och drog sedan till bussen. Hade redan börjat fått lite ont i föttern då vi gick så snabbt. Lounge hade ju gratis entré så där gick vi in först, dansade och drack lite mer. Det enda som irriterade mig var två sliskiga gubbar i 40-50 års ålder som stod och hängde i barer gav mig äckliga blickar när vi dansade på dansgolvet, usch usch. Iallafall efter ett tag blev klockan 00 och vi drog vidare till hotellet. Vi visste inte om vi skulle komma in eller inte då det var 20-års gräns men vi var tvungen att försöka. Väl i kön mötte jag ingen annan än Madde, min kusin. Det är inte ofta jag träffar henne så vi pratade en stund och och jag smet före i kön fram till henne. Sabina och Stina var en bit längre fram, de smet före hela tiden, bra tjejer!!

Vi kom in tillslut och då var klockan runt halv ett. Det var så mycket folk, alla trängdes vid garderoben, vid dansgolvet, vid baren, i soffab, jag alla stans. Vi gick till dansgolvet och började dansa lite. Jag träffade lite gamla kompisar som Frida, Evelina, Sofie, Sanne och pratade även med lite nya människor. Träffade Mattias, min andra kusin, Maddes lillebror och vi tre dansade under några korta stunder. Men det jobbiga var att man hela tiden slungades fram och tillbaka på dansgolvet, man hade aldrig en permanent plats.  

Efter att musiken hade slutat spela gick vi hem och vem är det då som stoppar mig, Mattias. Madde hade inte väntat på honom och åkt utan han så han var tvungen att långa min mobil och ringa till henne, men ingen ville komma och hämta honom så han följde med mig hem. Allt slutade med att även Sabina, Stina, Sofia, Emelie och Mattias gick på efterfest hos mig, min första eftefest ever. Men vilken tråkig efterfest det var, det enda vi gjorde var att prata och sedan gjorde jag iordning 5 sovplatser åt oss alla. Som tur är har vi två lägenheter så jag och Sofia sov innte hos mamma. Fick till och med väcka henne för hon låg på min blivande sovplats och säga att det fanns fyra människor i den andra lägenheten, inkluderat systersonen Mattias.

JAg somnade runt fem och hörde när mamma och Örjan gick upp. Och de två jävla klockorna som slog först 5 sen 6 sen 7 sen 8 sen vidare och vidare hela natten gjorde mig galen. Ville bara slå sönder dem.
Väl på morgonen hörde jag mamma ringa till mormor och skvallra att Mattias sedan ringde mamma även Christina ( mattias mtaamma) och sa att han var där och de bara skrattade.. Sedan gick alla hem och vissa var lite bakfulla, vissa extremt trötta, vissa generade... haha men en lyckad kväll och natt...


Några bilder från kvällen:




Party tonight

Ikväll blir det party. Det är hotellet som gäller, om vi kommer in, hehe. Jag ska ha på mig en svart klänning, gråa strumpbyxer, mina snygga svart högklackade skor och ett guld -hals och armband. Blir nog skitsnyggt skulle jag tro.
Min buss går härifrån vid 17.14 och då måste jag åka till mamma för att göra iordning mig, eller om Sofia ska med så går jag till henne och gör iordning mig där istället, vi får se hur det blir med det ikväll.
 
På söndag blir det uppdatering på helgen. Pappa ska ta med sig datorn i helgen så jag kommer inte kunna blogga på hela veckan, vilken tragedi... Jag får väl stå ut med det då...


Det var en gång...

Det var en gång en liten flicka vid namn Louise som bodde i det största slottet i hela Skene. Hennes far ägde alla vägar i hela Skene och var därmed den mäktigaste mannen i staden. Hennes mor var dotter till kungen i landet och när Louise föddes ärvde hon slottet och en hel del massa pengar. Några år senare kom en lillebror till världen, Kristoffer fick han heta. Allt verkade perfekt men under ytan var det långt ifrån det. Louises föräldrar skiljde sig och modern flyttade tillsammans med Louise och Kristoffer till Hedboa. Det var en vacker herrgård som även var ärvd till Louises mamma från hennes far. Åren gick och Louise blomstrade till landets vackraste kvinna. Prinsar, hövdingar, rikssdagsmän och kändisar frågade om hennes hand men alla fick ett negativt svar. Skulle hon någonsin hitta kärleken??

En sak hon hade var iallafall sina vänner som hon alltid kunde lita på. En skara kvinnor som var lika vackra och nästan lika rika som Louise.
Amra, vars familj ägde det största sjukhuset i landet. Hennes framtid låg inom dess väggar. Skulle hon blir läkare, tandläkare eller apotekare?? Hon valde att bli läkare och blev sedan den högst uppsatta och mest vackraste överläkaren i landet och ingen visste mer än henne om kirurgi.
Sofia, landets mest vackratse och välbetalda skådespelaren i landet. Hon hade spelat mot världens mest kändaste skådespelare och nya roller bara rullade in hela tiden. Hon spelade mot depp och dicaprio bland annat.
Sophie, hennes första riktiga vän valde något annorlunda att bli i tidig ålder som skulle passa hennes perfekt. Hon var den bästa, välbetalde, vackraste och mest fantasirikaste tatuerareno och piersareni landet. Alla ville ha en tatuering av henne.
Emelie, filmälskaren som hon var hade flera rum med bara filmer. Hon var artagerskan till det största filmimperiet i landet och hade som hobby att kristisera filmer. Men hon tjänade även sina pengar på att själv producera, redigera och filma olika filmer. Vad kan man säga, filmer var hennes passion.

De hade sett hela världen ihop. Varit runt hela världen, levt livet, sett massa av underbara platser, träffat många fantastiska människor. Men vad skulle det bli av med Louise. Hon kunde ju inte leva på sina föräldrar hela livet då det inte passade henne alls. En dag kom det plötsligt till henne, hon skulle bli polis. Efter avslutade polisskola fick hon direkt jobb som kriminalchef och hade den högst uppsatta positionen i landet. Hon hade allt pengar, karriär och massa vänner. Men en sak fattades, familjen. Hennes vänner hade alla skaffat familj och var så lyckliga. Det var barn påväg, deras karriärer blomstrade som aldrig förr och de var så lyckliga. Louise önskade så det med och tillslut en dag fann hon det hon hade letat efter hela livet, mannen hon skulle älska hela sitt liv och skapa massa av barn med, tillslut levde alla lyckliga i alla deras dagar.

The end...

Årets julkalender

Årets julkalander heter "med skägget i brevlådan. Anders och Måns är två av skådelspelarna som tidigare hade ett program på svt.




Nu längre tittar jag inte på årets julkalender då de är så dåliga.

Min absolute favorit var mysteriet på greveholm..

God natt människor

Nu måste jag gå och lägga mig då jag gick upp 7 i morse. Imorgon ska jag till pappa. Måste med hälsa på min kära farmor, städa mtt rum, packa och äta.

Men först och främst nattsömn...

Good night sleeping beauty


Granen är uppe hos familjen

Mamma och Kristoffer satte upp granen när jag var och såg på bio. För mig spelar det inte så stor roll vem som sätter upp den, har en känsla av att jag kommer att klä många granar i mitt liv så det gör inget om man missar någon.

En suddig gran, ( min kamera med känslighet inställd på)




Jag försöker blåsa ut ljuset men det ser inte ut som om det går vidare bra...


Twilight

Jag, Emelie och Sofia var nyss och såg på bio, Twilight blev det. En sevärd, bra film med snygga skådisar. En sak fattades nämligen huggtänder!!
 Vi var även inne på ica max och jag köpte två filmer, manna frutti, två naglack och en pepsi.
Emelie var ju i Ullared i går och hon köpte först säsongen av One tree hill som jag ska se på lite inatt! Har nämligen inte sett hela första.





 


Nice!!


I love this boy - end of story


Fan vad smart!!

Google översätt är en himla bra idé. Jag satt nyss och ändra mellan olika språk. Försökte läsa min blogg på kinesiska, men det gick inte så bra. Franska däremot kunde jag urskilja lite. Det är ju ett bra sätt om man vill lära sig ett nytt språk.

Hittade nyss en resa till Lanzarote för 995 :-, skit billigt men den går imorgon kl 7.40. Skulle gärna ha åkt men jobbar imorgon.

Amra ska se om hon kanske kan ta ledigt nästa vecka så vi kan åka någonstans..

Någon som vill hänga med??

- Write me a love letter -

Napolean Bonaparte
Paris, December 1795

I wake filled with thoughts of you. Your portrait and the intoxicating evening which we spent yesterday have left my senses in turmoil. Sweet, incomparable Josephine, what a strange effect you have on my heart! Are you angry? Do I see you looking sad? Are you worried?... My soul aches with sorrow, and there can be no rest for you lover; but is there still more in store for me when, yielding to the profound feelings which overwhelm me, I draw from your lips, from your heart a love which consumes me with fire? Ah! it was last night that I fully realized how false an image of you your portrait gives!

You are leaving at noon; I shall see you in three hours.

Until then, mio dolce amor, a thousand kisses; but give me none in return, for they set my blood on fire.

Honey i´m home

Sitter här nu, lite snuvig är jag. Lite trött med och orkar inte göra ett skit idag.
Igår jobbade jag till 21 sedan gick jag till Amra. Vi gick sedan till hemmakväll och hyrde en film, Ps i love you blev det. Sedan bar det av till frölisch eftersom jag var så himla hungrig.

Väl hemma hos Amra pratade vi om att vi kanske skulle ta en sista minuten resa någon stans innan jul. Jag vill så gärna göra det. Måste komma bort från Sverige, vill ha sol, bad och festa hela dagarna långa. Vi får se om det nu blir av.
Vi ringde Sofia och frågade människan om hon ville komma över och se på filmen, vilket hon gjorde. Först såg vi på Shan the man och han är ju sjukt rolig. Vi tittade även på gamla videoklipp från våra år ihop och skrattade. Sedan blev det film dags. Nu var klockan ungefär två halv tre på natten. Amra orkade inte titta mer än 30 minuter av filmen men jag och Sofia såg klart på den. En sådan hälig film, en riktig chickflick. Sofia gick sedan hem vid halv fem och jag gick och la mig direkt efter och somnade direkt.

Nu är jag hemma och ska titta på film och äta mitt godis, manna frutti!!

Here we go again...

Tillbaka igen på bloggen efter några timmar i natt. Kunde inte slita mig ifrån den. Satt och gjorde ändringar hela tiden men till slut blev det bra.. Jag måste ha omväxling annars blir jag galen..

Nu sitter jag och äter middag. Ska nämligen åka till jobbet om 2 timmar. Sedan tar jag bussen och och kollar på film lite.

Igår var jag faktiskt ute och gick i 40 min, Bra för mig!! Idag kommer jag inte att hinna gå ut och gå men på jobbet flänger man ju in och ut hela tiden så där får jag med en workout, hehe..

På torsdag blir det bio med Emelie, Sofia och kanske Amra. Vi ska åka till borås och se den nya vampyrfilmen, twillight, eller vad den nu heter. Och före det blir det nog lite mat antar jag med.

På söndag ska jag följa med Emelie och hennes familj till Liseberg. Det är så mysigt att gå där under vintern, med alla ljus, alla människor och den underbara julstämningen.

Kanske på lördag blir det utgång, men vi får se hur det blir med det..

Ja så här ser min vecka ut än så länge, men kommer väl göra mer saker antar jag men det berättar jag senare!!

Puss i puss

Louise leker modell för 10 min

Igår innan jag skulle till Sabina hade jag inget att göra så jag var lite egoistisk och tog lite bilder på mig själv. Lekte lite modell och det var skit kul..

Här är resultatet..



    
           

     

Kanske jag skulle satsa på en karriär som modell och skippa min dröm om att bli polis??

Eller nnnnnnnnnneeeeeeeeeeeejjjjjjjjjjjjjjjjjj, skulle inte i helvete tro det va....

Nu ska jag se på min 4:e film i ett sträck, deep fear blir det ( får se vad det är för film)

Good night allesammans!!

1 månad kvar....

Idag är det precis en månad kvar tills julafton. Jag har inte än börjat köpa några julklappar men om jag har lust så tänkte jag faktiskt göra det i veckan.
Det blir inte många klappar jag ska köpa för det är så onödigt. Man har ju nästan allt ändå. Men jag tänkte köpa 2 st till varje familjemedlem.
- Mamma
- Pappa
- Pia
- Kristoffer
- Farmor
- och någon liten till Örjan med

12 st klappar att köpa inom loppet av 1 månad, det ska jag väl klara av.

Kom nyss och tänka på vad jag önskar mig och jag måste säga att listan inte är speciell lång.
- Bärbar dator ( kommer nog inte få det men)
- Filmer
- Böcker
- En extern hårddisk
- Saker till min framtida lägenhet
- Pengar
- Lägenhet och jobb i oslo, hehe om någon ger mig det blir jag såklart överlycklig.

Se listan är inte lång men nu när man blir äldre önskar man inte sig så mycket, det är mycket roligare att ge bort en present istället.

Okej nyår, vad fan ska man göra då?? Jag vill göra något roligt, inte bara sitta hemma och vänta på att 2009 ska komma glidande. Vill göra något galet för en gång skull.

Kristoffer fyller den 10 december ungefär om 3 veckor. Måste köpa något till lilla honom med. Vet inte vad men inspirationen kommer nog snart!!

Är lite seg då jag inte gick och la mig förrän vid halv sju igår..

Vad ska jag göra i veckan??

- Skriva mitt cv, Louise fy på dig att du är så seg
- Jobba, har fått tid imorgon 16-21 och på torsdag 7.30-16
- Handla lite klappar
- BÖRJA TRÄNA, ska ut och gå minst 1 h per dag och på det ska jag även styrketräna, måste fan komma igång med träningen, jag säger hela tiden att jag sla göra det men gör faneme aldirg det. Men nu känner jag mig extra ful och tjock så nu är det dags att ändra på det punkt slut.
-
Städa mitt rum, det går nog snabbt då det är mest kläder som ligger på golvet.
- Läsa klar min bok, har nog bara 150 sidor kvar eller nåt

( de som jag har stukit under ska jag göra idag )



Glömde säga en sak. Gissa vem jag drömde om inatt??

Jensen ackles. Han hade på sin sina mörka glasögon och jag var på hans inspelning och han var på väg någonstans med jared och jag och jensen tittade på varandra en lång stund och han log mot mig, jag tro att jag skulle dö. Men sedan vakande jag och kunde inte börja drömma om honom igen, fick däremot upp en annan dröm, men har så svaga minnen av den.

Nu måste jag äta middag, lagom upp från sängen och sedan äta presis, inte det bästa direkt..

Amra this is for you ( and me of course)

Jag skrev ju till dig innan att jag såg Sams överkropp och nästan dog, här har du beviset!!



Inte illa va??

Nu måste jag återgå till Supernatural, enbart 4 avsnitt kvar av säsong 1


Julen har kommit till Louise Live Life

Jag börjar kanske lite tidigt med jul firandet men det skiter jag i. Jag älskar julen, alla dekorationer, julstämningen, julmusiken, familjen som samlas kring julgranen vid julklappsutdelningen, maten ( eller kanske inte börjar bli lite less på den), snön ( om det nu finns någon ute) och jultomten som kommer till alla snälla och söta barn.

Jag önskar att jag hade en egen lägenhet nu och en unlimited budget att handla julklappar och julsaker. Men pengar har jag inte, en egen lägenhet har jag inte ( än iallfall).

Var nyss inne på www.bloggvarde.se och såg vad min blogg var värd, gissa??

Hela 1185 kr, inte illa, hehe ( skit dåligt)

Snart ska jag in till kinna och köpa lite pepsi, är så sugen på det och några manna frutti sedan blir det en fortsatt marathon men hetingarna i Supernatural!

Åter hemma.... jensen ackles = SÅ HET!

Nu har jag kommot hem från Sabina. Jag kom dit igår vid 15 och lite senare började vi titta. Efter några avsnitt bestämde vi oss för att beställa pizza. Amra jobbade och hde ensam rundan då och jag tänkte att hon kunde hämta våra pizzor men hon svarade så sent på mitt sms så vi fick gå själva. Men det bästa var att jag såg henne i hemtjänstens bil precis vid tågövergången och jag stoppade henne så jag, Sabina och hennes syrra fick skjuts hem, det var inte så långt direkt men det var så kallt. Tack Amra för att du såg oss!

Jag tog en mexicana och den var inte lika god som de har i kinna men den dög. Det konstiga var att jag enbart orkade äta upp halva pizzan. Resten åt jag kall under kvällen, det är faktiskt ganska gott med kall pizza. Sofia ( Sabinas syrra) somnade vid 21 tiden men jag och Sabina kunde inte sluta titta. Till slut runt 1 tiden på natten såg jag att sabina hade somnat. Då var vi på vårat 12:e avsnitt. Jag började med känna mig lite trött och när avsnittet var klar vaknade Sabina och vi bestämde oss för att gå och lägga oss.

Nästa morgon vaknade vi vid 9, jag orkade inte gå upp så jag låg fortfarade kvar i soffan när sabina gick upp. Hon skulle göra klart sin inlämningsuppgift. När jag sedan gick upp vid halv tolv var frukosten klar. Bacon med ägg, mums det var så gott. Vi satt och prata en stund och sedan ringde mamma och de kom och hämtade mig.

Jag ska nu och under natten se klart på de resterande 10 avsnitten och även se på extra materialet.

Jag kan inte sluta att titta på Dean aka Jensen ackles. Han är ju bara så snygg. Under nästan hela tiden vi såg på avsnitt efter ansnitt avgudade jag honom. Tror att sabina och safia blev lite irriterade på mig för jag sa hur snygg han var hela tiden..

Håller ni inte med mig??










SÅ HIMLA HET, HET HET!!!!!!!!! JAG TROR JAG DÖR!!


Mitt sista inlägg för idag

Snart bär det av till Sabina för supernatural marathon, ska bli så himla kul. Nu har jag duschat. Mamma lagar mat till mig och jag måste snart föna mitt hår, inte så bra att gå ut när det är vått.

Det är fortfarande snö ute, skulle vara kul om det kom mer! För då kan man åka pulka,,,, det enda negativa är kylan men den kan man inte ändra på.



Inte direkt mycket snö men det är fint iallfall...

Jag uppdaterar imorgon när jag kommer hem om hur kvällen har varit...

Ha det så bra allihopa..


Nu bär det av till Kinna

Nu ska jag in till kinna och handla lite som jag ska ha med till Sabina sen. Sedan blir det duschen och påklädniing som gäller. Efter det bär det av till Sabina.

Nu ropar mamma så I gotto go....

Nyvaken...

Jag har nyss gått upp. Somnade igår vid fyra tiden. Ska till jobbet om en timme. Bra planerat Louise, gå upp, äta och sedan sticka till jobbet allt inom loppet av en timme. Jag som skulle duscha idag och allt.. Får göra det imorgon.

Nu är det bestämt. Jag och Sabina ska ha ett SUpernatural marathon inatt med start kl 16 ungefär. Jag älskar ju den serien och det gör hon med så det passar perfekt. Det blir hela första säsongen i ett sträck. Får köpa lite pepsi så jag kan hålla mig vaken. Jag drack det under valvakan och det hjälpte mig faktiskt oavsett om det inte kanske finns så mycket koffein i det.

Drömde inatt att någon klippte mitt hår och det blev skit snyggt drömde med något om någon kille men vet inte vem han vad eller vad vi gjorde..

Nu ska jag klä på mig och sedan äta lite mat. Är hemma idag vid 21.30 ungefär


Cry baby, cry






I just wanna cry...........don´t know why...........but i just wanna cry...........tears are falling............don´t know why................
can´t this feeling go away.............don´t know why............i´m so worthless............don´t know why..........please help me........
why should anyone...........doný know why.......... why is everything so hard............ don´t know why...........why am i ugly......
don´t know why...........why doesn´t anyone love me...........don´t know why.........but one thing i know is........don´t know........

Jag ser det snöar, jag ser det snöar

Det snöar ute nu. Först snön efter sommaren. Men den kommer att försvinna illa kvickt igen åndå.
Har nu varit hemma en timme, skön att vara hemma från jobbet nu. Har jobbat kväll tre dagar i rad och har alltid haft samma runda. Den är i för sig lättare än den andra för man " slipper" vissa man inte vill gå till.
Jag var hos min sista vårdtagare själv och det tog en sådan lång tid. I hela 40 min var jag där, trodde att jag skulle bli galen. Den personen är så krävande och något som egentligen skulle ta 10 min tar 40 min för den tar så god tid på sig, dröjer ut tiden så långt det går.

Imorgon jobbar jag med.börjar 14.30 och kan då sova till ett eller nåt, ska bli skönt.

snart ska jag se på en film tror jag. Ska nog ändra lite saker på bloggen, bakgrund och header, de börjar blir så tråkigt med samma gamla vanliga hela tiden, jag måste har variation i mitt liv!!



Home again after one crazy day

Nu har jag kommit hem från jobbet efter 4 timmars arbete, så jobbigt var det, hehe. Jag och Amra jobbade tillsammans idag och då flyter allt på galant.

En rolig sak hände då vi var hos en av våra manliga vårdtagare. och så skulle vi byta blöja på honom och när jag skulle riva av bandet där blöjan satt fast på sa han: Varför kollar du där?? Amra höll på att flabba ihjäbl sig och jag kunde inte heller hålla mig för skratt. Aldirg har han någonsin sagt något sådant till mig. Ja menar jag måste ju kolla om det finns något i blöjan, hehe.

En annan sak hände mig när jag satt på bussen hem och så ringde min telefon och jag visste inte vem det var. Trodde det var från norge först om att jag hade fått ett jobb, men i eftertanke tänkte jag att de då skulle stå +46 före eller nåt och det gjorde det inte. Det var från fitness magasin som jag tidigare hade prenumenerat på. En skit bra tidning om hälsa och kost. Killen jag pratade med erbjöd mig 44 % rabatt på en hel prenumeration till men jag sa att jag skulle flytta utomlands och inte kunde ta emot erbjudandet, frakten skulle nog bli lite dyr sa killen i luren ( han hade en sexig röst faktiskt  hehe) .

När jag kom fram till våran busshållsplats väntade tkristoffer där med sin eu-moped. Jag hade med mig min cykel med så jag satte mig på cykeln, kristoffer startade sin moppe och jag höll tag i han med min fot på hens fotstöd och på hans axel och så körde vi iväg. Efter en stund fick jag så ont i axeln och vid den stora uppförsbacken vi har pötte han på mig på ryggen men det gick inte så bra så jag fick gå resten av backen hem, sedan började det om igen. Det var skit kul! Pröva det ve´ja

What to do??

Sitter nu hos Amra, medan hon är på väg till gymnasiet för att ha en idrottslektion.. Stackars henne, back to high school all over again..

Imorse var jag hos tandläkaren, till min förvåning hade jag början till ett hål som de måste laga. Lika bra att göra det innan jag fyller 20 så slipper man betala. Tiden jag fick var den 7:e januari 2009, får se om jag är här då. Annars får jag väl ta ledigt den dagen eller sjukanmäla mig. Men det löser sig nog. Efter att jag hade kommit hem efter en tur till apoteket för lite inköp av flouttabletter, ipren och tandtråd. Amra sov fortfarande när jag kom hem runt 11 tiden och sedan när hon vaknade gick vi till kinarestaurangen och köpte lite mat, super gott var det. Till maten såg på vi halva she´s the man! Sedan gick hon...

Amra justed informed me att  de skulle bada och hon har inte med sig några badkläder, får se hur hon svarar på mitt sms??

Detta svarde hon
- Nä fan hoppas de räknas som lektion ba!

Jag skrev då
- Ska du titta på då eller gå hem

Amra svarde
-  No idéa! Hmm nu får vi se om han e snäll eller taskig

Jag svarde
- Hoppas snäll

Amra svarade med en ringning
- Jag ska gymma isället osv osv. Hej då

Okej telefonen ringer för fullt här hos Amra .Jag vågra inte svara! Nu slutade det.

Det regnar ute

Vilket tråkigt väder man har då ute. Det regnar för fullt. Varför innebar hösten nästan enbart regn? Jag vill ha riktigta fina höstdagar med solsken, alla vackra bruna löv på marken men då måste jag säga att här hemma är det närmare vinter än höst. Inga löv, alla har förmultnat, ingen snö dock men det kommer väl i januari någongång antar jag.

Nu ska jag äta en bit mat, sedan bär det av ut i regnet med cykel till bussen och som sagt har jag ingen regnkappa f¨år väl cykla med ett paraply eller nåt. Busp så sen tar mig sedan till jobbet och jag kommer komma lite sent då bussen tar upp så många vid gymnasiet.

Ska jobba till 21.15 ikväll, ska vänta in natt folket efter det ska jag sova hos Amra. Det är så skönt för hon bor enbart 20 m från jobbet! Vi ska väl titta på film eller nåt och sedan sova. Dagen efterblir det tandläkaren för min del. Får se om jag har några hål, men det tror jag inte..

Nu är jag hungrig, extrekt hungrig och om 1h går bussen.

Ps. Igår läste jag i 4 h och kom ca 110 sidor fram i min superbraa bok, måste läsa vidare ikväll och lite på jobbet sedan om jag hinner...

Victoria´s Secrets fashion show 2008

Jag har alltid älskat denna show, de är så fantasirika och alla modeller har SÅ  snygga kroppar, vill så se ut som dem..
The theme of the show is a return to glamour!


Victoria\'s Secret 2008 runway pictures



Victoria\'s Secret 2008 runway pictures

Vsfashionshow2007_2

Victoria\'s Secret 2008 runway pictures

Victoria\'s Secret 2008 runway pictures


Victoria\'s Secret 2008 runway pictures

Victoria\'s Secret 2008 runway pictures

Victoria\'s Secret 2008 runway pictures

Victoria\'s Secret 2008 runway pictures

Bh:n som Adriana Lima har på sig är en $5 Million Black Diamond Fantasy Miracle Bra!!
Perfekt passform säkert,hehe.För den är du värd!


Mer bilder på
http://www.fashionising.com/diary/s--Victorias-Secret-2008-runway-pictures-1857-1.html

Slutet för kroglivet i Kinna??

Läste nyss i Borås tidning att kanske Lounge och Träffpunktens alkoholtillstånd riskeras att tas bort. Allt p.g.a. att ägaren har slarvat med deklarationen och skattebetalningarna. Detta har kommit till kronofogden, som kräver en halv miljon, som ska betalas in senast imorgon. Men det var väl en gång innan detta hände med då de hade skulder men bytte ägare men fick upp Lounge på sina fötter igen. De kanske vill skrämma oss så att vi går till Lounge och träffpunkten så mycket vi kan och festar innan de antas stänga, men det är bara en tanke, tror inte att det är sant då men.

De ringde nyss från jobbet och jag ska jobba imorgon kväll 14.30-21.15 på onsdag kväll 16-21 och på fredag kväll 14.30-21.15. Känns så skönt att börja jobba igen har saknat det så!

Känner att jag är lite hes nu faktikskt så jag har lindat min halsdauk runt halsen så jag inte blir sjuk igen och smittar alla gamlingar. Inte så bra skulle jag tro.

Idag ska jag ta det lugnt, jobba på mitt cv och sedan skicka in ansökningar någon gång i veckan.

Nu ska jag snart titta på film..

I´m tired

Vaknade nyss efter att ha sovit sedan kvart i ett. Jag var så trött. Jag är fortfarande trött men måste ju må upp så jag är någolunda pigg till jobbet. Har gjort i ordning min pizza som jag ska äta snart, den ska bara gräddas i ugnen först sedan hamnar den i min mage.

Fan jag som skulle skriva mitt cv idag, okej får inte glöma cd skivan med word!! Får skirva den imorgon och söka jobben därefter.

Mammas kök var bara 1/3 tapiserat så jag får vänta tills på fredag på resultatet.

Mina ögon hänger. Jag som å oroligt inatt. Vaknade många gånger. Satte mig upp av no reason och tittade mig om i rummet. Jag gör alltid det då jag vet att jag har en tid att passa på morgonen.

Imorgon ska jag sova länge.

Undrar om det finns något bra på tv idag??

Från 22-00.50 kan man se supernatural, csi och criminal minds i kanal 5
på tv3 går filmen "into the blue" - men den filmen har jag redan så.

Amra ska med jobba ikväll men vi kan nog inte joba tillsammans då det har kommit mer människor med insulin och jag har inte medicin eller insulin delegering.

Pizzan är i ugnen nu och ska  stanna där i 7-8 min.

Vad väntas imorgon då?
- Sova
- Titta på Halloween filmen den första
- Skriva cv
- Börja leva ett nyttigt liv
- Promenera eller/ och styrketräna
- Städa mitt rum ( ser ut som en svinstia )
- Läsa lite mer ur min bok


Okej får inte lägga in för mycket att göra imorgon för då gör jag inget av dem.
Snart ska jag till jobbet så hej svejs lingonfejs!


Back to work

Det kändes så skönt att börja jobba igen. Hade saknat alla gamlingar. Men det konstiga är att dagen igår så sa jag, fan nu ska jag jobba imorgon men när jag väl är på jobbet vill jag inte gå hem. Jag mår så mycket bättre av att jobba, vata att man gör något med livet!

Nu äter jag frukost och ska kolla på en film, en djävulsk romans sedan ska jag nog sova lite och börja jobba igen vid 16.

Ha en bra dag idag allesammans...

One will be mine

Nu har jag letat jobb på Finn.no och Nav.no och har sammanlat hittade 40 st jobb. Imorgon ska jag till mamma och då passar det perfekt att skriva mitt cv. Sedan kan jag bara söka de 40 st jobben och hoppas på svar. Lägenheter har jag inte letat än men det får bli på måndag efter att jag sökt alla jobb.

Mamma och Örjan har tapiserat om köket hemma, ska bli kul att de ur det blev. Snart ska jag nog se på Tru lies med Kaliforniens guvenör ocj Jamie Lee curtis.

Imorgon är jag ju ledigt från 10-15.30 så under den tiden blir det lite sova, powernap, cv skrivande och en lite film tittaden med och sista men inte minst så MÅSTE jag styrkerträna eller gå ut och gå en sväng om det inte regnar.

Jag vill så flytta nu.
Att ha en egen lägenhet.
Att inte höra ens föräldrars tjat om att man inte gör något.
Att leva självständigt.
Att bestämma sin mat själv.
Att tjäna massa med pengar.
Att inreda lägenheten som man själv vill.
Att dela allt med en nära vän.
Att kunna göra vad man vill när man vill.


Something from me by me

Kl: 17.30 - 14.11.08

Varför är allt så svårt?
Minnen sviker en
Tankarna flyger iväg
allt känns så hopplöst
VAD mer man kan göra?
Flyga bort?
Flyga bort till fjärran öster
till paradisets gröna strand
En plats i frid och fröjd
En plats där alla och allt är möljligt
Träffa de man en gång i
tiden mist
En blandning av nära och kära hos en Voltaire
Timglasets aska rinner ut
går inte att hejda
Man gjömmer bort tiden som varit
Man fokuserar på nuet
Man lever livet nu eller aldrig

// Louise

Fan också!

Precis nu tänkte jag börja skirva mitt norske cv men till min besvikelse så har vi inte word på datorn, så himla typiskt. Men hemma hos mamma har jag word på en disk som jag bara kan installera på denna dator. Nu får jag då vänta till måndag för att skirva mitt cv. Eftersom jag imorgon ska JOBBA!! Det har varit så länge sedan och pappa tjatar hela tiden på att jag bara sitter hemma och inte gör ett skit. Jag jobba 9 timmar imorgon ungefär så jag får en liten slant.

Okej hej då för nu ska jag läsa en stund...



Borås härligheter

Har nyss kommit hem från Borås. VI åt middad med farmor och hennes väninna Berit. Farmor blev så överaskad när hon såg henne eftersom vi inte hade sagt till farmor att Berit skulle äta med oss med. Vi åt vid Kanlleland, over Hobbex och jag tog pasta bolonege och kristoffer lasange och resten snitzel. Jag var så förvånad eftersom jag inte åt alls mycket och det var inte alls mycket på tallriken, kanske beror på de fyra brösskivorna och salladen jag åt före, men men det var gott i alla fall.

Efter att alla nästan var proppmätta begav vi oss till rusta. Det var massa med julgrejer där, ville ha allt.. Detta köpte jag.
Lite julgrejer och fyra filmer.. oekej bilderna skulle jag egentligen rotera men så blev det inte nu som ni ser..




- Döden klär henne
- En djävulsk romans
- House on hounted hill
- Jeepers creepers




Lite bilder från middagen

     

- Jag och min lillebror Kristoffer
- Jag och min kära farmor
- Farmor och sin väninna Berit
- Alla vid maten, se hur vi glupskar i oss ( Kristoffer år upp sin mat och det jag lämnade kvar med och jag lämnade ganska mycket med, stor mun, stor mage, hehe)

Du ska jag fortsätta läsa min bok "historikern" om Vlad Tepas, skit bra så far..


Bloggar från Amras rum

Sitter nu i Amras lilla söta rum och gör nästan ingenting. Amra har gått och lagt sig och jag är inte ett dugg trött. Vi var och åt pizza innan med Sabina på Napoli eller det belv inte pizza för våran del men lite sallad och kycklingrulle och tallrik stod på våran meny. Hoppas att inte ljudet från tangenterna väcker Amra nu för hon ska upp tidigt imorgon och jobba. Själv kan man sova till kvart i tio för att sedan komma med bussen vid halv elva till kinna och köpa något till farmor.

Vi tittade på Mamma mia och måste säga att Abba låterna är så bra! Och Sabina jag ska inte lägga ut klippet vi gjorde, om jag nu inte vill hämnas på något sätt, hehe. HA det så kul på lounge imorgon!

Amra hade massa av kort och filmklipp som jag inte hade sett förut från back in the day som jag kopierade till min mp3. Kanske sätter in lite på bloggen, vem vet?

Jag köpte två filmer idag - Cry baby med Mr depp och american pie ( den första av dem alla), ska kanske se på någon inatt men vi får se.

Ska se vad som är på tv nu så vänta lite.....och nej det går inte något intressant att titta på. Sofia tittar på Grace anatomy nu tror jag. Måste med se det men får vänta tills jag köper mig min egna dator och ladda ner dem. Den som väntar länge väntar alltid på något gott...

På onsdag ska jag till tandläkaren. Tror jag inte ha några hål, har ju inte ätit godis på ett helt år så snart.

Okej måste nog sluta nu annars kommer jag babbla på hela natten, skulle nog bli ett lite för långt inlägg...

God natt och dröm sött...

Jag kan bjuda på en bild från Amras dator



Se datumet.... det var då jag, Amra och Sofia tältade för första gången ihop vid slätenup ( vet inte hur det stavas)
Jag och Amra lekte modeller när Sofia badade



Amra vatten är inte FARLIGT!!

Blinka lilla stjärna där....

När jag gick i högstadiet ville jag så gå på rymdgymnasiet i Kiruna men visste till 100 % att jag inte skulle komma in. Fysik och matte var inte mina bästa sidor direkt. Men tänk vad häftigt det skulle vara att faktiskt gå där. Man har nog garanterat med jobb efter avslutad utbildning. Jag kom ihåg att det var en tjej nära här som kom in dit samma år som var likgammal som mig. Jag var så avundssjuk på henne.

Jag har allitd gillat att titta på sjärnor och varit intresserad av atronomi men aldrig tagit initiativ till att llära mig saker om det. Lära mig alla legender bakom stjärnbildernam big bang, kometer, svarta hål o.s.v. Det får bli ett mål för mig att ta upp mina intressen nu fram över. Låna lite böcker eller köpa dem.

En sak jag så gärna vill ha är en stjärnkikar. Se alla stjärnor på nära håll, se stjärnfall ( har sett 3 st i hela mitt liv) se kometen som leder till jordens undergång, hehe, det dröjer nog ett tag och då lever jag nog inte.

Här nere i Kinna är det så ljust med alla lampor ute så man kan inte se alla stjärnor så bra. Hemma hos pappa däremot kan jag se alla. Det är så vackert. Det enda negativa är att jag får så ont i nacken när jag tittar upp. Jag kan bara stå där i timmar och titta upp, nackspärr nästa. Synd att jag inte har en bra kamera så att jag kunde ta kort på det för det är så vackert. Där jag bor, ute i skogen, ligger högre upp än vad kinna gör och det är så mörkt så man ser en hel del stjärnor.

Jag kom ihåg när jag såg mitt första stjärnfall. Jag och någon kompis, vet inte vilken kompis det var, Amra eller Sophie antar jag och vi gick på en gång brevid ett stort träd ( Sophie di vet där vi brukade gå i vattnet och en gång så fastnade vi i leran, det där äckliga trädet vi var rädd för) och så tittade jag upp och rätt var det var så såg jag stjärnfallet. ingen annan såg det just där. Jag tittade precis på det stället på himlen där fallet kom och jag kom inte ihåg vad jag önskade mig men det slog nog aldrig in ändå.

Blinka lilla stjärna där....




God morgon

Okej jag har nyss gått upp. Vaknade av att Emelie skickade ett sms till mig vi kvarti i tolv och sedan Amra en stund senare. Men jag gick inte upp eftersom jag hade lagt mig så sent. Somnade inte föränn vid halv sex igår. Såg på Amityville 3 igår. Vilken kass film, mycket sämre än den jag hade sett innan. En väldigt ung Meg Ryan hade en liten roll i filmen. Jag såg hela ett monster i hela filmen och det varande i 2 sekunder eller nåt, vilken besvikelse. Jag måste se den allra förstaj Amityville filmen, haf ju alla fyra som följer efter.

Pappa kommer snart och hämtar upp mig så jag får väl börja göra iordning mig antar jag. Imorgon ska jag och minfamilj till Borås för att fira min farmor, äta lite god mat och så, det blir säkert pizza eller nåt men det gör inget för det är jag sugen på.

Jag ska fortsätta läsa i min påbörjade bok idag, skirva lite mer på mitt cv och sedan får jag se vad jag gör. Leta lite jobb och lägenhet kanske uppe i skogen.

Det regnar nu ute så jag kan inte gå ut och gå. Jag kan däremot styrketräna lite sedan hemma hos pappa. Min kropp känns så slapp och otränad att det inte är sant. Måste få en fastare kropp!!

Måste nu på toa så au revoir mes amies!!

2008-09-14 @ 14:37:20

Min  blogg firar 2 månader idag kl 14.37.20!!

Grattis här får du en tårta av mig





Ät inte upp allt på en gång, det sätter sig bara på låren,hehe

god natt alla!

Så här långt har jag kommit

Personlige opplysninger

  

Navn                                   Louise  Andersson

Adresse                           

                                           Skephult

                                            Sweden

Telefonnumre                  

                                           

E-postadresse                     [email protected]

Fødelsedato                        21.8.89

Norskt cv - hur svårt kan det vara??

Just nu håller jag på att skriva mitt norska cv. Jag tar hjälp av mitt förra från Sverige - Norge sidan så det blir så bra som möjligt. Orkar nog inte skriva klart det idag så det får bli till helgen istället och på måndag blir det jobbsökande. Hoppas bara inte att pappa tar med datrorn till jobbet för då är jag kört.
Jag tänkte skriva alla rubriker på norska man allt annat på svenska. Hoppas att jag lyckas få ett jobb så jag och Sofia kan flytta upp snart, innan jul iallfall. Jag vill så flytta hemifrån nu, leva självständigt, men åndå inte. Jag har det bra nu, eller kanske inte. Jag har inget jobb inget att göra på dagarna. Sitter bara och tittar på tv och bloggar. Vilket tråkigt liv man har. Måsta ta tag i norge skiten nu. Söka massa jobb och massa lägenheter. Start f.r.o.m på måndag då mitt cv ska vara klart och jobbsökandet igång!
 Wish me luck!

Amityville 2 - The possession

Denna film skrattade jag nästan hel tiden. Det hemska med filmen var att pappan i huset slog sina barn och sin fru när han blev arg, fy skäms gubbe. Det andra var att Sonny ( den äldsta brodern) och den äldsta syster Patricia hade sex, usch fy skäms barn. Men Sonny var besatt av något men Partricia inte besatt alls. Hur fan kan man ha sex med sin bror, det är sjukt, äckligt, onormalt, bissart, onaturligt och bara usch...

Filmen var bra om man tar bort dessa två saker, pappan och sexet.
Det var bra effekter för att ha varit en film som spelades in på 80´s. Jag tycker ju att alla nya skräckfillmer med allt dator gjorda grejer är så kassa. Det är inte ens läskigt men de gamla goda skräckisarna använder sin inte av det och det är det som gör dem så bra.. En sak jag stör mig på är när de alltid säger " is someone there". Det är så klysche ( hur det nu stavas) aktigt. Det är nästan alltid någon där. Om de nu säger det så vet ju monstert, mördaren att de är där men om de inte skulle sagt det så skulle mördaren/ monstret inte veta att hon/ han var där. Eller det kanske monstren  eller spökerna skulle då de bara vet att någon är där.  Jag bara babblar på och på..

Några bilder från filmen ( varnar känsliga tittare )





Dessa var så häftiga när man såg hur ansiktet förändrades,
Jag skrattade så när denna scen kom fram






Dagens alla ting

Vet ni årets julklapp är en upplevelse. Se där hö ni, ge mig en bungy jump tur, ta mig på vandring, lär mig snorkla men framför allt ge mig ett party med alla mina vänner.
(Sofia det fanns en hel del bilder som jag av respekt inte la ut, hehe)

Jag har haft en sådan tråkig dag. Kunde inte somna föränn vid sex i morse. Det var så konstigt för jag hörde röster hela tiden, de ville inte sluta prata. Kändes som om jag sov  en ändå inte, ett mellanting, skit konstigt var det, usch.
Jag gick sedan upp vid två såg på tv, åt middad och tillslut packade jag upp min resväska från förra helgen, bättre sent än aldrig.

Låg nyss och läste i min nya bok som jag köpte i Linköping och min utsikt såg ut så här



önskade bara att månen skulle vara lite större så det kunde synas bättre på bilden.
Inget på tv idag, ska nog titta på en film nu, eller läsa visdare på boken, hann bara läsa ett kapitel innan så.
Jag har märkt en sak. Jag gör nästan allt mitt bloggande på natten kanske därför att alla sover jag jag är helt ensam då.
Det blir nog mer bloggande inatt så vänta och se..
Puss' Puss

Linköping - Söndag/Måndag del 4

Sista hela dagen hade tillslut kommit i Linköping, ingen ville att den skulle komma, men tiden kan man inte direkt stoppa, än iallafall.

Denna dag gick vi upp åter sent då vil skulle åka till ett shoppingställe som även hade ett Ikea.
Vi kom dit, vi såg, vi segrade i handlandet. Eller jag var den enda som inte köpte något på just det shoppingcentrat. Sofia hittade en fars dag present och Amra och Amela lite käder. Inne på Ikea gick vi mest runt och gud så himla många grejer jag vill ha därifrån alltså,kom igen ge mig pengar någon nu!!

Vi gick sedan till max och åt och deras hamburgare måste vara de godaste jag ätit när det kommer till sådana matställen. Vi hade lite tid över innan våran bus kom så vi gick till Ica maxi för att do some shopping då det är så himla stort. De har allt mellan himmel och gjord alltså! jag köpte 4 filmer, sminka och mat. Vi missade den första bussem så vi var tvungna att vänta en halvtimme som vi spenderade på macdonalds. När vi väl kom hem tittade vi på he´s the girl och en film med Eva longoria ( orkar inte titta upp vilken men en komedi var det) Både var bra, den första hade jag sett innan och den andra hade jag ett par sjukt höga skratt till. Efter filmerna spelade vi lite kort och sedan blev det skvaller spelet som gällde. Vi har alltid trott att vi redan visste allt om varandra men allt vet vi nog inte. Vi hade kul, skattade och sdean gick vi och la oss, sent. Dagen efter skulle vi upp vid åtta för vi skulle åka hem.

Jag somnade med att ha ont i halsen och frös halva natten. på morgonen var vi alla väldigt trötta. Vi hade endast 20 min att klä på oss och gå till bussen men vi hann. Det sämsta var att jag inte mådde bra. Jag höll på att spy vid busshållsplastsen, men jag gjorde inte det. Visste inte om jag skulle orka åka hem. Måste så dåligt alltså. Väl på bussen fick jag sitta och andas lugnt hela tiden för att inte spy och som tur var somnade jag till slut. Väl hemma gick jag och la mig vid 13 och sov i över 15 timmar så skönt.. snart stängst datro  ner måste publicera detta nu!! jävla uppdate...   hej då

Linköping - Lördag del 3.2

Kunde inte göra det förra inlägget så himla långt så jag delade upp det i två delar.





Under pausen vid föreställningen

Efter föreställningen gick vi till Burger king och åt lite mat, vilket var gott. jag tog en sådan där baguett grej, faktiskt väldogt god och de andra pommes och hamburgare. Efter att ha suttit där en stund gick Amra hem tidigare medan vi satt kvar. Jag, Amela och Sofia gick sedan till hemmakväll och hurd lite filmer. Jag köpte The amityville box och några mentos då vi skulle ha en filmkväll. Jag hade inte alls lust att ha det. Jag ville så ut och festa som vi hade planerat, men nej nej det blev det inte. Väl hemma satt Amra och tittade på tv och rätt var det var så ville hon följa med mig ut och festa, hon ångrade sig några gånger och jag tappade hoppet men sedan gick vi ut åndå!

Vi kom in till centrum och jag tog först ut pengar sedan skannade vi efter ett ställe att gå in på. Vi hade tidigare tänkt gå till en 90´s fest men visste inte var den låg så vi ringde Amela och sa att den låg vid netto. Vi hittade dit och gick in. Alltså de var precis som Swing, 15 åringar överallt inte en enda över 18 någonstans. Jag tog en cider sedan gick vi. Skit tråkigt..
Vi gicktillbaka till "uteställe gatan" och chansade och gick in på en klubb, 120 kr kostade det att gå in men vi hade bara 220 sammanlagt men kom in ändå. Precis som på den förra 90´s klubben då det fattades 10 kr när vi skulle in. han som stod i kassan trodde inte att Amra kunde räkna när hon gav fram pengarna, trodde även att Amra av alla människor skulle bli as full, vilka fördommar man kan ha.

Iallafall på den nuvarande klubben, plattå´n hette den. Amra och jag hade inte den blekaste aning vad det var för en klubb. Det först som hände oss när vi väl kom ner och skulle lämna in våra jackor var att ett bråk startade. Vi sa - Sofia skulle ha varit här nu, hehe! Men hon skulle nog inte ha velat stå där vi stod, rätt som det var blev vi knuffade in till väggen och fick armbågar i ryggen  och det gjorde inte lite ont heller. Som tur var varade vårat inblandande bara i någon sekund då vi stack från våran plats direkt. Varför ska man börja bråka, vad är meningen med det egentligen??

Jag var så tvungen att gå på toan så vi gick dit. Det som var så lustigt var att den toan jag gick på hade två st i samma bås. Ska man småprata när man sitter och skiter eller vad?? Sedan begav vi oss till dansgolvet och spanade efter några söta killar. Vi kom till plattå´n vid 2 så vi hade enbart en timme till godo så vi var tvungna att göra saker och ting snabbt. Jag hittad en ganska söt kille att dansa mig och Amra gick iväg. Hon hittade sedan en bosnisk kille om bjöd mig på en drink och Amra på en cola. Min andra bjudna drink ever, hehe. Vi dumpade honom ( genom att säga jag måste på toa - bra ditch ( eller hur det stavar) replik. Sedan såg vi inte till honom mer. Vi dansade lite till och jag vågade faktiskt gå fram till en kille och börja dansa med honom, för första gången, så stolt jag är över mig själv! Amra hittade en sedan med. Väl mot slutet ville Amras ragg att vi skulle följa med på efterfest men tillslut bestämde vi oss för att gå hem ensamma.

Väl hemma hade Sofia och Amela tittat på film och vet inte vad det gjorde sen. Men jag och Amra berättade om hela kvällen och sedan mötte jag en kille i koridoren, Oscar hette han ( såg det på hans byxor) och han sa att han inte känd igen mig och då sa jag att jag bodde här hos Amela över helgen, man kunde se att han hade druckit lite för mycket. Amela och han pratade i evigheter utanför dörren och jag och Amra och ibland Sofia som pendlade mellan oss och dem. Jag och Amra efterfestade genom att dansa röven av oss. Jag och Sofia försökte lära amra att gå ner sexigt och sedan upp med röven move, men det gick väl inte riktigt så bra, mer övning amra!!
Amela, Oscar och Sofia var i köket och pratade då jag och Amra gick och la oss vis 7-tiden på morgonen.
Det var en jätterolig dag och jag ångrar inte något jag gjorde, hehe!!:)

Linköping - Lördag del 3.1

Nu var det lördag och vi vaknade sent denna dag med, men vi hade ju inget att göra förrän vid 18-tiden ändå för det var då vi skulle se på teatern.

Gustav III eller Mord och inga visor


Alltså teatern var så rolig. Det bästa var att skådespelarna fick improvisera. Ni förstår publiken kunde säga prata skånska så skulle skådespelaraen göra det, det samma med kroppen, sa publiken argare eller mer haltande så skulle skådelspelaren göra det. Omstart sa de ett antal gånger, oftast i tre då de uppträdde med tre låter i rad. Skit kul var det, en av de bästa teatrarna jag har varit på. Bankarström var helt klart min favorit, "the hitman" som han var men han fick aldrig dödad Gustav III, det var alltid Gamlegustav som fick ta hans smällar.
Det fanns även drottning Sofia, Maria från Paris, Axel von färsen och en full Bellman som alltid hade en flaska i handen.


Några bilder på skådespelarna:







Maskeraden där Gustav III blev skjuten ( eller Bellman och den Riktige Gustav hade bytt plats då det var maskerad så Gustav var Bellman och Bellman var Gustav, allt detta för att Gusav ville kunna gå runt på maskeraden och lyssna på vad alla pratde om, då han ville veta vem som försökte ta livet av honom hela tiden)



Maria och Gustav III ( det rosa som är precis ill höger om Gustav är Bankarström som ska försöka mörda Gustav, men som inte lyckas..


Några låtar som spelades på pjäsen:




Det kanske är lite suddiga men det är min  kameras fel.

Linköping del 2 - Fredag

Vi mötte sedan upp Sofia vid bussen 10 min innan bussen kom, då hon hade all våran packning med sig. Vi satte oss på bussen, slog på våra ipods, mobiler och mp3 och åkte iväg. Amra sov någ hela vägen och jag och Sofia lyssnade på musik och lekte med våra mobiler. Vi fick sedan byta buss i Jönköping och det var svinkallt ute. Den sista 1 1/2 timmen som Amra och jag och Sofia smsade då vi inte satt bervid varandra då  bussen var fullproppad.

Väl framme i Linköping mötte vi upp Amela och begav oss hem till henne, men först tog vi en väldigt lång omväg, hehe det är bra med lite frisk luft innan man ska sova. Ha det blev väl ingen sovande för oss. Alla var pigga som ett nötkärl och vi gick nog inte och la oss förränn vid halv sju på morgonen, tre timmar efter att vi hade anlänt till Linköping, men vad kan jag säga vi är alla ett par nattugglor :) .

Morgonen därpå vaknade vi alla runt halv två och begav oss in till centrum, vilket endast låg ett stenkast bort. Jag köpte två tröjor, dessa: endast 60 kr för båda..




och lite smin och annat skit. Jag ville köpa en snygg klocka men  ville inte slösa mer pengar den dagen. Vi åt lite eftersom vi var ganska hungriga. Vi såg på domkyrkan, gick t.o.m in i den. Den var så vacker alltså. Vi köpte biljetter till en studentteater vi skulle se på ( berättar mer om den i nästa inlägg). Vi var väl hemma runt 19-20 på kvällen och nästan alla hade ont i fötterna.

Lite bilder från själva dagen:


        


    



Nu var det dags att göra iordning sig för en utekväll. Som tur är låg det ett student "utekväll" ställen precis under där Amela bodde, vilket var så skönt så man slapp gå så långt, men det knepiga var att man var tvungen att vara student eller vara plus en med en stundet för att kunna komma in. Vi fick bli plus en. Amela frågade två av sina korridors vänner om dom kunde hjälpa oss och snälla som de var kunde de det. Och det bästa var att vi inte behövde stå i kö om man bodde i hyreshuset. Man kunde gå ner genom en "hemlig" ingång före alla innan de öppnade och få sin stämpel på handen och sedan gick man upp igen till rummet fortsatte och förfestade och sedan gå till den riktiga entré och gå före alla i kön. Och det var en lång kö, nästan 60 m eller nåt och massa av killar, majoritet minst alltså.
Det var billigt med att dricka, en drink 34, då en 4 cl och en cidet mellan 20-25 kr, men bara för det var billigt drack vi inte mycket, vi dansade mest på alla glasbitar som fanns på golvet. De borde nästan förbjuade att man får ta med sin dricka in på dansgolvet för man kan ju lätt skära sig om man inte har "rätt" skor på sig, ajaj.
En sak till de borde skaffa bättre luftkonditionering, men nästan dog där inne då det var fullproppat med folk och de enbart hade en fläkt som man nästan skrek efter hela tiden.
kl 3 stängde det vilket var en lagom tid men jag skulle så ha kunnat festat längre, hehe.. Vi kom sedan hem igen, pratade lite och vet inte riktigt när vi somnade faktiskt..

Lite bilder från förfesten:

    


   

Linköping del 1 - Torsdag

Okej, äntligen ska jag skriva lite om min, Amras och Sofia lilla tur till Linköping.

Allt började på torsdagen förra veckan då jag åkte till Ullared med familjen. Det var inte alls mycket kö, som tur var. Jag var inne i Ullared i 40 min, sedan var jag klar ( rekord för mig) eftersom jag inte köpte så mycket, lite kläder, filmer och smink. Jag var hemma ungefär en timme innan jag skulle gå ner till bussen som skulle ta mig till Amra. På vägen ner till busshållsplatsen hade jag på min nya ficklampa som jag hade köpt i Ullared för 10:-, efter halva vägen stängde jag av den för att sedan sätta på den igen, och vad märker jag då, den funkar inte. 15 min höll den men vad kan man säga, den kostade ju bara 10 kr, fan var snål jag är,,,hehe..

Iallfall jag kom till Amra och vi gjorde iordning oss för att gå till Swing och vara där i två timmar innan våran buss skulle åka. Sofia skulle komma med sin pappa precis innan bussen skulle gå men jag och Amra ville festa innan ( det var ju halva priset i baren hela kvällen - för mig då). Vi kom till Borås och vi var så hungriga att vi gick till MacDonalds och åt lite, usch jag hatar det stället men det var det enda som var öppet. Sedan traskade vi vidare till lounge. Det var så lite folk där och alla såg ut att vara ungefär 15 eller nåt, en sådan besvikelse var det, eftersom när jag och Sophie var där en torsdag på hennes födelsedag var det fult med folk och alla var studenter, men det var sommar då och nu var det vinter.

Jag tog en drink och vi satte oss och prata lite, efter en stund gick vi upp och dansade då 3 pers dansade redan. Allt slutade med att jag och Amra var själva på dansgolvet och shakade loss och hade all uppmärksamet ( alla fem st som fanns runt omkring, hehe). Aldrig mer dit på en torsdag, det kan jag lova!




Jag och Amra på Swing! Se hur utråkade vi var...


Imorgon blir det Linköping snack

Idag har jag haft feber och legat i sängen hela dagen och tittat på film och tv.
Nu känner jag mig lite bättre, kanske därför att jag har äntligen ätit något ( åt ingenting förrut förrän idag och jag kom hem i måndags, hade ingen matlust men det kändes såå skönt att äta igen).
Men sadly orkar jag inte berätta om Linköping idag heller så det får bli imorgon.
Nu ska jag åter titta på Alien så vi ses imorgon.

Everything sucks today

Vaknade först vid 6.55 och kunde inte sova. Låg och vände och vred mig tills jag såg på Smalville, sedan sov jag lite till. Tittade på my boys och smalville igen. Åt en jätteliten lunch, ( har ingen matlust alls, får tvinga i mig mat) sedan tittade jag på film - Tristan och Isolde och the eye och under halva den sista filmen hade jag en sådan fruktansvär huvudvärk, den första i mitt liv, kanske låter konstigt men det är sant. Vet ju inte om det ens var huvudvärk men det jag kände var att vid varje hjärtslag så kände jag det banka i huvudet, samma sak när jag gjorde något hastigt så smällde det till i huvudet.

Det känns som om jag har lite feber nu, men huvudvärken har släpt ( efter tre alvedon), jag har inte hon i halsen men jag kallsvettas lite ibland. Imorgon bitti blir det en lång och varm/kall dusch för mig. En dusch brukar alltid göra mig pigg när det kommer till sista "sjuk dagen".

Imorgon ska jag blogga om linköping och lägga ut tre videoklipp..

Nu ska jag nog se på en till film Van Helsing eller en skräckfilm som jag nyss köpt..

Vi ses imorgon...Ps: hatar att vara sjuk....

Krya på mig!

Louise är sjuk...

Under helgen har jag varit i Linköping med Sofia och Amra då vi hälsade på Amras syster. Jag har inte kunnat blogga då hennes dator var på lagning. Nu är jag sjuk, har feber och allt och känner mig hela tiden så himla utmattad. Det är ett under att jag ens orkar skiva det här, men ville förklara varför jag inte har bloggat något.

Jag kommer berätta allt om resan, lägga in bilder, videoblogga när jag är FRISK och jag hoppas att det blir inom de närmaste dagarna.. När vi kom hem igår vid 13 tiden gick jag och la mig omedelbart och har inte stigit upp föränn ni vid åtta på tisdag morgon

Ville bara säga att min farmor fyller 88 år idag, grattis farmor... och det var även min dop dag för 19 år sedan exakt idag..




Vi ses senare för nu ska jag gå och lägga mig igen...

The way it´s suppost to be....

Varför går man egentligen ut på en nattklubb eller bara till en vanlig bar? Är det för att ha kul med sina kompisar, dricka sig stupfull, träffa något one-night-stand eller är det för att träffa nya människor??

När jag går ut vill jag träffa människor men det är nästan aldirg det händer. Att träffa killar är så ytligt då det nästan aldrig blir något seriöst, man dansar lite, några kyssar involveras och that´s it ( om man nu inte går hem med gubben och har lite after party). Jag tycker dock att man kan väl få en fling men inte något mer. Alkohol förändrar allt. Om jag ska väl träffa en kille vill jag att vi båda ska vara nyktra så allt är på våra vilkor och att inte alkoholen har satt sina spår i oss.

När jag och mina kompisar går ut dansar vi oftast hela kvällen, avvisar alla killar som kommer fram till oss, då de är oftas inte så attraktiva, dricker lite och sedan går vi hem, vi måste ändra på vårat sätt att vara tjejer!

Det är dubbelt så roligt att bara sitta ner i ett hörn och prata med massa människor, vara lite social alltså och kanske skapa oss en större vänskapskrets, men det kanske är samma sak där att man träffar några vänner för stunden, då många har druckit alkohol och blir lite annorlunda och sedan bestämmer man en tid för att träffas utanför nattlivet och så blir det så stelt. Men om man har tur blir det tärtom att man verkligen får mer vänner.

All handlar nog om chansning, man får tar det som det kommer helt enkelt.

Nu när jag och Amra och Sofia åker till stundent staden Linköping blir det mycket mingel då studenterna är äldre, snyggare och mer interlektuella. The way we want it...

Allt är upp till oss själva hur vi vill att våran utekväll shall end up, vill vi träffa någon kille för stunden så har vi den möjligheten men då måste man vara villig att ta första steget, vilket inte är min starkaste sida, inte ens med några drinkar i mig. Men ärligt talat Louise, killarna biter ju inte dig direkt, ( om du inte vill det så). De är helt vanligt människor och vad gör det om de nobbar dig, ta nästa bästa kille då, våga våga, var inte rädd Louise, som du säger Live Life, och gör det då för fan!!

Okej tjejer nu vet ni mina planer för helgen, vad tycker ni??

Några sista ord innan jag somnar

Bellman var ute och gick när han kände att det tryckte på i ändtarmen. Han svängde av vägen och satte sig i en rabatt utanför tågstationen. En argsint gammal gubbe passerade förbi och sa:
- Här kan ni inte sitta och skita!
Då sa Bellman:
- Jodå, det står på reklampelaren här intill att man ska utnyttja SJ:s rabatter!


jäsp, jäsp, jäsp


Barnprogram

Kom och tänka på min barndom nyss och vilka mina bästa barnprogram var. Ett av det var trasdockorna, men även björnes magasin innan de bytte ut "rösten" på Björne, då slutade jag titta på det. En som jag också gillade var räddningspatrullen. Vilka barnprogram var era favoriter som barn??




Min absoluta favorit barnprogram låt!! Gillar den än!


Underbara och annorlunda smycken

http://www.crazychickz.com/

Har några av de häftigaste smyckerna jag har sett.

Check them out..





Book freak - That´s my name bitch

Idag var jag och Kristoffer på Eriks hjälpen och det var så mycket folk. De borde ha öppet oftare, än bara två dagar i veckan.
Jag älskar att ha böcker, läsa dem måste jag ta och börja med. Men det ser så sofistikerat ut när man har en hel bokylla med böcker.
Jag köpte 7 st för 105 kr, inte illa, alla var föket men det spelar inte någon roll, då det är samma innehåll som en inlindad bok.





Nu har jag mycket att läsa.
 Ska se om One tree hill fungerar på surf the channel.


Imorgon bär det av till Ullared igen, ska nog inte köpa något speciellt. Var ju där med Sofia förra veckan.

Sedan tar jag bussen ner till Amra vid åtta och sedan efter att hon har slutat jobbet tar vi bussen in til Borås. Bussen från Borås till Linköping går vid midnatt så vi tänkte att vi kilar in på Swing ett tag och tar det lite lungt innan bussen anländer. Halv fyra är vi hos Amela, och därefter blir det nog sängen som gäler för oss.


Obamas historiska tal

Inatt var så spännande, jag såg på hela valet, kunde inte somna sedan på morgonen, vinkade av Kristoffer på morgonen innan han gick till skolan vid kvart i sju.  I hela sex timmar satt jag och Sofia och smsade varandra, det blev ungefär 60 st vardera, eftersom hon med satt uppe och tittade på valet. JAg rinngde Och väkte amra vi 5 och sa vinnaren, hon somande nog om ganska snabbt sedan. Gick och la mig men kunde inte somna föränn vid halv åtta, gick upp vid halv ett idag och körde Pia till jobbet, är nu hos mamma och har packat mina saker som jag ska ha med  mig till Amela. Ska till affären och köpa mjölk snart och hämta Kristoffer vid skolan.

Jag älskade Obamas tal imorse, det var så inspirerande, jag rös liksom. Gillade delen med den 106-åriga kvinnan. Han tog med allt och det var precis det folket ville höra. Han kommer nog bli en bra president och hoppas att han får sitta i två mandatperioder!


Jag valde att översätta talet då alla kanske inte orkar läsa det på engelska, så varsegoda, njut av ett historiskt tal!

Om det finns någon där ute som fortfarande tvivlar på att Amerika är en plats där allt är möjligt, som fortfarande undrar om drömmen om våra grundare är levande i vår tid, som fortfarande frågor kraften i vår demokrati, i kväll är svaret.
Det är svaret veta av rader som sträckt runt skolor och kyrkor i siffror denna nation har aldrig sett, av människor som väntat i tre timmar och fyra timmar, många för första gången i sitt liv, eftersom de trodde att denna gång måste bli annorlunda; att deras röst kan vara så att skillnaden.

Det är svaret som talas av unga och gamla, rika och fattiga, demokratiska och republikanska, svart, vit, Latino, Asian, Native American, gay, straight, funktionshindrade och inte funktionshinder - amerikaner som sände ett budskap till världen att vi aldrig har varit en insamling av Röda staterna och Blue States: vi är, och kommer alltid att vara, Amerikas förenta stater.

Det är svaret som ledde dem som har fått höra så länge med så många att vara cynisk, och rädda, och osäkra på vad vi kan uppnå att lägga sina händer på den båge av historia och bryter upp den ännu en gång mot hopp om en bättre dag.

Det har varit en lång tid kommer, men i kväll, på grund av vad vi gjorde denna dag, i detta val, i denna avgörande stund, förändring har kommit till Amerika.


Nådig

Jag fick ett mycket vänligt samtal från senator John McCain. Han hade kämpat länge och hårt i den här kampanjen, och han kämpade ännu längre och svårare för det land som han älskar. Han har utstått uppoffringar för Amerika att de flesta av oss kan inte ens ana, och vi har det bättre ställt för den tjänst som utförts av denna modiga och osjälviska ledare. Jag gratulerar honom och guvernör Palin för alla de gjort, och jag ser fram emot att arbeta med dem för att förnya denna nation löfte under de kommande månaderna.

Jag vill tacka min partner i denna resa, en man som kämpat från hans hjärta och talade för män och kvinnor han växte upp med på gatorna i Scranton och red med på tåget hem till Delaware, den Vice President valts till USA, Joe Biden.

Jag skulle inte stå här i kväll utan orubbliga stöd av min bästa vän under de senaste sexton åren har rock i vår familj och mitt livs kärlek, vår nation: s nästa First Lady, Michelle Obama. Sasha och Malia, jag älskar er båda så mycket, och du har förtjänat den nya valp som kommer med oss till Vita huset. Och medan hon är inte längre med oss, jag vet att min mormor är att titta på, tillsammans med familjen som gjorde mig vem jag är. Jag saknar dem i kväll, och vet att min skuld till dem är längre än åtgärden.

Till min kampanj manager David Plouffe, min viktigaste strateg David Axelrod, och den bästa kampanjen team någonsin i historien om politik - ni gjorde detta hända, och jag är evigt tacksam för vad du har offrat för att få det gjort.

Annons Men framför allt, jag kommer aldrig att glömma vem det seger verkligen tillhör - det tillhör dig.

Jag har aldrig varit likeliest kandidat för detta ämbete. Vi började inte med mycket pengar eller många noteringar. Vår kampanj har inte kläckts i hallarna i Washington - det började i bakgårdar i Des Moines och vardagsrum i Concord och framför verandor i Charleston.

Seger


Den byggdes av arbetar kvinnor och män som grävde i det lilla besparingar de hade att ge fem dollar och tio dollar och tjugo dollar på detta.

Det ökade styrka från ungdomar som avvisas myten om sin generations apati, som lämnade sina hem och deras familjer för jobb som erbjuds en låg lön och mindre sömn, från inte-så-ungdomar som braved den bittra kyla och hetta till knacka på dörrar på Perfect Strangers, från de miljoner amerikaner som frivilligt, och organiserad, och visat att mer än två sekel senare, en regering av folket, av folket och för folket har inte försvunnit från jorden. Detta är din seger.

Jag vet att ni inte har gjort detta bara för att vinna ett val och jag vet att du inte gjorde det för mig. Du gjorde det eftersom du förstå det enorma uppgiften som ligger framför oss. För även när vi firar i kväll vet vi de utmaningar som i morgon kommer att medföra är den största i vår livstid - två krig, en planet i fara, den värsta finansiella krisen i ett sekel.

Även när vi står här i kväll, vi vet att det finns modiga amerikaner vakna upp ute i öknen i Irak och bergen i Afghanistan att riskera sina liv för oss. Det finns mammor och pappor som kommer att ligga vaken om sina barn somna och undrar hur de ska göra inteckning, eller betala sina läkare: s räkningar, eller spara tillräckligt för college. Det finns ny energi för att utnyttja och nya arbetstillfällen, nya skolor att bygga upp och hot att träffas och allianser att reparera.

Vägen framåt kommer att bli lång. Vår klättra kommer att vara brant. Vi får inte komma dit i ett år eller till och med en sikt, men America - Jag har aldrig varit mer hoppfull än jag i kväll att vi kommer att få det. Jag lovar er - vi som människor kommer att komma dit.

Det kommer att bli motgångar och misslyckade startförsök. Det finns många som inte håller med om varje beslut eller policy jag göra som ordförande, och vi vet att regeringen kan inte lösa alla problem. Men jag kommer alltid att vara ärlig mot dig om de utmaningar vi står inför. Jag kommer att lyssna på dig, särskilt när vi är oense. Och framför allt, jag kommer att be dig gå med i arbetet i remaking denna nation det enda sättet det har gjort i Amerika för två hundra och tjugoett år - block av block, sten för sten, calloused hand genom calloused hand.

Det som började tjugoen månader sedan i djupet av vintern får inte sluta här hösten natt. Denna seger är inte den förändring vi söker - det är enda chansen för oss att göra den ändringen. Och det kan inte hända om vi går tillbaka till hur det var. Det kan inte hända utan dig.



Patriotism

Låt oss kalla en ny anda av patriotism; av tjänst och ansvar där var och en av oss beslutar att resa in och arbeta hårdare och leta efter inte bara oss utan varandra. Låt oss komma ihåg att om det finansiella krisen lärt oss någonting, det är att vi inte kan ha en blomstrande Wall Street medan Main Street lider - i det här landet, vi ökar eller minskar som en nation, som ett folk.

Låt oss motstå frestelsen att falla tillbaka på samma partianda och SMÅAKTIGHET och omognad som har förgiftat vår politik så länge. Låt oss komma ihåg att det var en man från denna delstat som första som bannern i republikanska partiet till Vita huset - ett parti bygger på värden som oberoende, individuell frihet och nationell enighet. Detta är värden vi alla delar, och medan det demokratiska partiet har vunnit en stor seger i kväll, vi gör det med ett mått av ödmjukhet och vilja att läka de delar som har hållit tillbaka vår utveckling.

Som Lincoln sade att en nation mycket mer splittrat än våra, "Vi är inte fiender, utan vänner ... även om passion kan ha ansträngt det får inte gå sönder våra obligationer ömhet." Och att dessa amerikaner vars stöd jag har ännu inte tjäna - Jag kanske inte har vunnit din röst, men jag höra era röster, jag behöver din hjälp, och jag kommer att vara er president också.

Och till alla som tittar i kväll från utanför våra kuster, från parlament och palats till dem som är huddled runt radioapparater i bortglömda hörn av vår värld - vår historier är singular, men vårt öde delas, och en ny gryning för den amerikanska ledningen är på hand.

Till dem som skulle riva den här världen - vi kommer att besegra dig. Till dem som söker fred och säkerhet - vi stöder er. Och till alla dem som har undrat om USA: s ledstjärna fortfarande brinner lika ljus - i kväll vi visade än en gång att den verkliga styrkan i vår nation kommer inte från de kan av våra armar och omfattningen av vårt välstånd, men från den varaktiga effekten för våra ideal : Demokrati, frihet, möjlighet, och orubbliga hopp.

För det är sant geni of America - som Amerika kan ändra. Vårt förbund kan behöva förbättras. Och vad vi redan har uppnått ger oss hopp om vad vi kan och måste uppnå i morgon.

Berättelser

Detta val hade många först och många historier som kommer att berättas om generationer. Men en som är på mig i kväll handlar om en kvinna som kastade henne valomgången i Atlanta. Hon är väldigt lik de miljontals andra som stod i tur att göra sin röst hörd i detta val förutom en sak - Ann Nixon Cooper är 106 år gammal.

Hon föddes bara en generation tidigare slaveri, en tid då det inte fanns några bilar på vägen eller flygplan på himlen, när någon som hon inte kunde rösta för två skäl - eftersom hon var en kvinna och på grund av färgen på sin hud .

Och ikväll, jag tänker på allt som hon sett i hela hennes talet i Amerika - hjärtesorgen och hopp, kamp och framsteg, de gånger vi fick höra att vi inte kan, och de människor som tryckte på med att amerikanska creed: Ja vi kan.

I en tid när kvinnors röster har tystas och deras förhoppningar ogillas, hon levde för att se dem stå upp och tala ut och komma till omröstningen. Ja vi kan.

När det var förtvivlan i damm skål och depression i hela landet, hon såg en nation erövra fruktan själv med en New Deal, nya jobb och en ny känsla av ett gemensamt mål. Ja vi kan.

När bomberna föll över vår hamn och tyranni hotade världen, hon var där för att bevittna en generation upphov till storhet och en demokrati har sparats. Ja vi kan.

Hon var där för bussar i Montgomery, slangar i Birmingham, en bro i Selma, och en predikant från Atlanta som berättade för ett folk att "vi kommer att övervinnas." Ja vi kan.

Ändra

En man rört ner på månen, ett muren föll i Berlin, en värld som var ansluten med vår egen vetenskap och fantasi. Och i år, i detta val, hon rörde vid hennes finger till en skärm, och kastade hennes röst, för efter 106 år i Amerika, genom den bästa av tider och de mörkaste timmar, hon vet hur de kan förändras. Ja vi kan.

Amerika, vi har kommit så långt. Vi har sett så mycket. Men det finns så mycket mer att göra. Så i kväll, låt oss fråga oss själva - om våra barn ska leva för att se nästa århundrade, om mina döttrar ska vara så lyckligt att leva så länge som Ann Nixon Cooper, vad förändringen kommer de att se? Vilka framsteg vi har gjort?

Detta är vår chans att svara på denna uppmaning. Det här är vår stund. Detta är vår tid - för att uttrycka vårt folk tillbaka till arbetet och öppna dörrar till möjligheter för våra barn, för att återställa välstånd och främja fredens sak, att kräva tillbaka den amerikanska drömmen och bekräfta att de grundläggande sanningen - att av många, vi är en , Att medan vi andas, hoppas vi, och där vi träffade cynism, och tvivel, och de som talar om för oss att vi inte kan, vi kommer att svara med att tidlösa troslära som sammanfattar den anda av ett folk:

Ja vi kan. Tack, Gud välsigne dig, och kan God Bless Amerikas förenta stater.



Eller om du inte orkar läsa så lyssna här på det istället..




Yes we can, Yes we can!!

God Bless America

USA has a new president!

Barack Obama vann och är nu och frammåt USA president!!!




USA första mörkhyade president ska snart inta sin plats i The white house,,

Snart ska han tala,  ska bli så intresant!!!




You go Obama!!!

It´s not what your country can do for you, it´s what you can do for your country!

Obama leder än så länge, CNN har redan utsett honom till vinnaren men man vet aldrig som man nu säger. Jag är inte trött alls, smsar med Sofia så jag inte känner mig så ensam, ska snart titta på one tree hill. Då det äntligen kom ut på surt the channel. Men det tar faneme lång tid att buffra.

207 mot 135 procentenheter har Obama nu.

Spänningen stiger in i det sista..

Time after time

Obama leder med 195 mot 76 procentenheter mot mcCain, när en av dem får 270 så vinner han,

Jag följer loppet på aftonbladet, kanal 5, http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/us_elections_2008/7697829.stm, och bbc news chanel på canal digita. men främst tittar jag på filip och fredrik..de är för roliga.

Har även under tiden sett på nya Gossip girl, och absolut älskar jenny, hon är ju inte rädd för något. Såg även på supernatural, dean ohh my god what a hottie, det var ett halloween avsnitt och jag älskar halloween, men vi firar ju inte det så mycket här i sverige, annars skulle det vara min favorit högttid. one tree hill hittade jag inte så det får väl jag se någon anna dag..

Just det måste säga att jag och Amra åker till Linköping på torsdag natt för at hälsa på amras syster som pluggar där. Blir då en hel del festande och vi skulle med gå på teater. Sofia kanske joinar oss med, hoppas det, vi tre har så kul ihop. 

Tittade nyss på http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/us_elections_2008/7697829.stm och det är 13 miljoner som har röstat på vardera, men vet inte hur de räknar, allt det där med procentenheter förvirrar mig bara.

Jag är inte direkt trött, har drukit pepsi i tre timmar nu och min blåsa är lite stor så jag måste nog dra till toan nu.

Men jag håller er uppdaterade, eller så gör ni det själva, it´s up to go..

Valvakan har börjat!

Nu har det börjat. Ett av årets höjdpunkter. Usa framtida framtid står på spel då deras nästa president ska väljas nu under de 6 följande timmarna. Jag hoppas på demokraten Obama. Fan vad spännade det kommer att vara. Jag ska försöka vara vaken hela natten kanske powernappa ibland om det behövs eftersom jag inte dricker kaffe.  Pappa tror inte att jag kommer att orka vara vaken hela natten men jag ska visa honom, hehe. JAg har ett helt kylskåp fullt proppat med mat så jag går inte hungrig iallafall. Kristoffer ska upp 6 imorgon för att han ska till skolan och jag ska vara vaken då och medela honom resultatet. Amra ska jag ringa om medela svaret, då hon sover men ska väcka henne..

De pratar lite nu på tv4 och snart stänger vallokalerna i indiana och kentucky,,, får se hur de röstar.

Undrar egentligen hur många svenskar där ute som ser på usa valet?? Det är ju en sådan stor grej, som involverar en hel del människor och våran framtid eftersom usa är världens mäktigaste land!!

Hatar paus!!

Jag bloggar resultatet när det är klart vem som vann!!


Svenska favoriter från back in the day

Man kan bli beroende av Youtube alltså, hehe..


1. Angel - Sommaren i City 1990
2. Janne Lucas Persson - Växeln hallå




3. Arvingarna - Eloise
4. Black JAck - i natt i natt



5. Drängarna - om du vill bli min fru
6. Gyllene Tider - sommartider




7. Åtta hundra grader
8. Carola - Tommy tycker om mig


Vill sätta in fler men det få bli en annan gång..

God natt på er för nu ska jag titta på tv...

Gamla svenska godingar ;) Minnen med Sophie :)

Sitter nu och tittar på massa gamla låtar på youtube

Det tar mig tillbaka til då jag fortfarande bodde i vårat gula hus på Luregatan 18 i Skene och Sophie och jag "var" (lekte)  varje dag, goda tider då hon fortfarande bodde kvar. Vi brukade mima till olika låtar och vi filmade även vissa klipp. Vi hade så kul, unga och glada.

Ooa hela natten med Attack, visste inte att låten handlade om sex. Jag fråga pappa en gång då vi lyssnade på låten och då frågade jag vad låten handlade om och han svarade, det får det reda på när du blir stor, hehe..





Denna låt var våran favorit, hade så himla kul vid mimandet, jag tror jag skulle dö av ska av skratt.
Ronny och Ragge med Rara Anna

Vilka härliga minnen, Sophie var det någon mer låt vi gillade??

SAKNAR DIG SÅÅÅÅÅÅÅ SOPHIE!!!


MISS YOU SWEETIE!!!!

Pappa har gjort vad!

Var på mitt rum och lyssande på en remix av låten "sommarnatt" av Snowstorm och helt plötsligt skrek pappa något från andra rummet. JAg fick då gå till honom för jag hörde inte vad han sa och han upprepade med. Han sa att han hade festat med dem och hjälpt dem på spelningar med att bära saker, festat rejält sa han, hehe. Det hade jag aldirg trott om pappa. Levt livet, ja det gjorde pappa i sina dar!

Här är låten för ni som inte vet vilken det är...



Snowstorm är en svensk rockgrupp från Göteborg, grundad 1976 av Lars "Dille" Diedricson (Sång), Peter Nordholm (gitarr), Torben Ferm (trummor) och Micael Serenban (bas). Deras mest populära låt är Sommarnatt från 1980.

Pappa sa att idag är tre av de fyra medlemmarna läkare,..

En bild på medlemmarna


Borås

Idag vinkade jag av pappa när jag vaknade vid 12 och jag och Pia begav oss till Borås för lite shopping oss flickor emellan. Jag köpte 3 filmer, ( jag börjar bli som Emelie, köper filmer hela tiden, hehe) och så köpte jag fyra naglack och ett par strulmpor allt gick för 350 kr. Men gud vad många saker jag såg som jag skulle velat ha, varför har jag inte pengar till det. JAg har pengar men måste spara dem till Oslo, jag är inte en sådan person som vill spara utan jag vill spendera mina pengar. Men nu kan jag inte det. Jag vill vinna en hel del massa pengar så man slipper åka till Oslo och jag och sofia kan direkt åka till Asien och alla andra ställen vi vill åka till.

Vill vinna nu nu nu!!

På torsdag åker familjen och jag till ullared igen. Får se om jag köper något, kanske lite kläder och annat krim krams.
Pia och jag åt pizza idag på borås bästa pizzeria, kyckling pizza blev beställningen och jag åt nästan upp min hela lämnade endast  1/5 ungefär av pizzan kvar. Känner mig stolt!

Nu ska jag titta lite på tv och sedan lite läsning tror jag...

Detta är vad jag köpte...



The frighteners, the shining och the eye blev det men fyra höst färger i naglacks industrin och ett par pantyholes i rutigt mönster..

Snart är det dags

Snart vankas den 4:e november, USA preseidentval mella McCain och Obama, en republikan mot en demokrat. Läste nyss att McCains vice presidents kandidat Sarah Palin är emot abort och samkönigt äktenskap, fy skäms Palin!

Jag tycker personligen att Obama ska bli våran nästa president, han kanske inte är så gammal bara 47 år till skillnad från McCain som är 72 men Obama har nog mycket mer at ge. Men Obama har mer bra påståenden till olika ståndpunkter eller vad man ska kalla det än McCain! t
Jag ska då se på hela valet från det börjar till slutet, dom jag inte somnar då, hehe.

Vote for Obama!! Vi man då inte göra det, men men..

Nu ska jag se på tre avsnitt på 5:an ikväll.
 Nu ser jag på supernatural, Jensen är sååååååååååååååå hhhhhhhheeeeeeeeettttttttttt!!!!!!!!!!!!!!! jag tror jag dör..... av hans sexighet!!

Sedan blir det csi och till sist criminal minds, sedan får jag se vad jag ska titta på!!

Gårdagens kravalder :)

Nu är jag hemkommen från Amra efter en ganska lyckad kväll på lounge. Måste säga att lounge folket bara blir yngre och yngre. Man känner sig lite vaäl gammal att gå dit nu. Det är folka av alla åldrar där men majoritet är 18 år. Måste säga att societen i Varberg är det bästa utestället jag har varit på, vacker lokal och snygga killar :).

JAg coh Amra gjorde oss iordning hemma hos henne och sedan hoppade vi på bussen vid shell för att möta Sabina på bussen. Det var två bilar som tutade på oss när vi stod och väntade på bussen, inte undra på då vi hade på oss ganska korta kjolar och högklackat på oss, vi var så snygga alltså, snyggare kan vi inte bli.

Det är ju fri entré på lounge innan 23 och vi kom dit precis en minut innan 23 och fick därmed gratis entré men garderoben kostade 20 kr. Vi mötte Emma gullman och Johanna där innen och tjötade lite och tog en drink. Det var kanske 20 pers eller så då men vi brydde oss inte och började dansa helt ensamma. Fem snygga ensamma tjejer på dansgolvet drog sig till lite uppmärksamhet.

Sedan kom det massa av folk och vid 00 var det knökpackat och när man dansade slungades man hit och dit villet var lite jobbigt men men vad ska man göra, armbåga alla i ryggen trampa på deras fötter i mina högklackade skor, kanske inte det skönaste men de får skylla sig själv, hehe..

Det stängde vid 02 och våran buss gick hem en timme senare, vi satt vid busstationen och frös men tillslut kom bussen. Precis innan bussen kom körde två bilar fram och liksom tävlade om våran uppmärksamhet, den ena öppnade dörren och frågade och vi ville ha skjuts men jag sa att vi väntade på någon, det var säkert svarttaxi, Jag betalade kontant och nattaxan blev 38 kr för att åka till från kinna till skene, svin dyrt!


VI var hemma runt halv fyra och gick och la oss direkt efter, då vi var ganska trötta. Men jag sov iAmras rum och jag frös så himla mycket att jag hade tre täcken på mig.

Imorse såg vi på The breckfast club. skit bra film, sedan gick vi till hemmakväll och sedan åkte jag hem punkt slut.

Några bilder från igår:














I
 i väntan på bussen i kylan


Lumpen

Gjorde nyss ett test på sidan http://www.lumpen.nu/upload/AreUReady/index.html , gå till tjejen som vinkar för att göra testet, tar inte lång tid.
Detta var mitt resultat:

Hälsa och fysik
Du verkar ha en sund inställning till träning och kroppsideal, det är jättebra! Gissningsvis är du en person som kan njuta av livet, "softa" och ha det skönt. Stress och jäkt är nog inget för dig och det bådar gott inför framtiden.

Vill du ha ännu fler tips om kost och träning? På madeinlumpen.se hittar du allt du behöver.


Logik
Du har antagligen bra resultat både i naturvetenskapliga och humanistiska ämnen. Med ditt sinne för strategi och logik skulle du kunna bli en bra mellanchef inom exempelvis vårdområdet eller trivas att arbeta med administration.


Språk

Din språkförståelse är mycket bra. Läser du mycket? Lämpliga yrkesområden kan vara lärare, översättare, tolk, journalist eller författare.


Personlighet

Du verkar öppen, positiv, social och initiativrik. Du lär nog inte få några svårigheter att leda en grupp eller att bli chef en vacker dag. Med din personlighet får du nog heller inga problem att ta dig fram i det ständigt föränderliga samhället, eftersom du antagligen gillar omväxling och utmaningar.

Efter det kom det upp massa jobb som skulle passa in på mig inom lumpen.
Alla tjejer mellan 18-24 som är svenska medborgare kan göra lumpen.

Jag har pendlat fram och tillbaka om jag vill eller inte vill göra lumpen och ärligt talat så vet jag inte än. Det kan vara en bra merit till när jag söker in på polisskolan man skulle jag klara av det? Det är frågan jag ställer mig själv.. Jag har några år på mig till innan slutiden för min potentiella mönstringstid.


Ärligt talat det spökar här

Sitter nu här i vardagsrummet och plötsligt tänds tv och sedan stängs den av, knappen lyser och inte lyser på tv, precis som om strömmen går och samtidigt går datorn in på sitt batteritid. Mne spite this så går radion på full rulle i köket två meter bort, okej vad irriterande datorns skärm blir mörkare ocj ljusare hela tiden... Tror att vi har en poltregeist på gång nu!!!

Be aware they will come for YOU!

The big day today.....

Idag gäller det, utgång till lounge (utan Sofia då hon ska på kalas:( ), men vi kommer ha kul ändå. Det känns som en evighetssen jag var ute, men så länge sen är det inte.

Jag har målat mina naglar i blått, skit snyggt blev det och nu vet jag inte vad jag ska göra. Lyssnade på ett intressant program i p4 innan på radion om alkoholism, varför man börjar dricka när man fortfarande är barn.
När jag var yngre så fick jag ju smaka på cider och öl hemme och ölen smakde ju förjävligt och sådana där 2.25 cider var skit starka för mig då. Nu tycker jag inte ens att 7.0 smakar något ( vissa sorter inte allt). Jag kan inte påstå att jag dricker mycket, men ibland har det hänt att det blivit lite ör mycket. Jag dricker mest för sällskapet, inte för att våga göra mer saker och för att bli mer social, för social är jag om jag inte dricker ändå.

Jag har märkt att det enda alkohol gör på mig är att allt blir snurrigt, men jag är fortfairande medveten om allt , det är precis som om kroppen är berusad men inte huvudet, är ganska skönt faktiskt, så att man inte gör något dumt.

JAg kom ihåg första gången jag drack och det var inte direkt en rolig dag, jo eller till en början var det det iallafall. JAg delade på en 75:a vodka med en kompis under midsommar året vi skulle fylla 16 och vi drack rent. Usch aldrig mer det. MAn var så dum och jag spydde och spydde och hade baksmälla 12 dagen efter. Min förstaoch sista bakfylla,,, eller har mått lite illa dagen efter nu för tiden men det har absolut inte hänt ofta!
JAg vill inte direkt sluta som min mamma som var alkoholist när jag var liten, men som är nykter nu.

Iallafall snart ska jag gå ner och elda så att jag kan få lite varmvatten att bada i, vill så ha ett badkar, vi hade det nältr vi var små men du badade jag och min lillebror alltid tillsammans. Har legat i ett badkar en gång sedan dess och det var så himla skönt.....

Jag lägger upp bilder imorgon från kvällen, kanske några hos Amra med om vi hinner på hur vi ser ut och så...

HA en fortsatt trevlig dag allesammans...

RSS 2.0