Sista inlägget för i år

Snart är det 2011 =)
Snart åker jag och Robin till Gran Canaria

Men först ska vi fira nyår =)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2010/100_5457_124543917.jpg

God jul

Idag är det då julafton. Jag har jobbat idag, det gick snabbt, besökte några nya vårdtagare det var kul:-) sedan kom kristoffer och hämtade mig, vi stängde förbi mamma en sväng för att hämta klappar. Efter det begav vi oss till pappa. Det var väldigt roligt att se dem. Farmor var även där och vi satte oss ner och åt mat. Sedan var jag så trött och min hals började göra ont så jag sov i 1,5 h och missade kalle anka, men men det får blir nästa år. Nu blev det julklappar och Pia lekte tomte. Jag fick bla euro, en vinterjacka, underkläder,och lite andra saker. Nu är jag väldigt trött och kl är halv nio, jag ska snart gå och lägga mig och upp med tuppen imorgon. 645 börjar jag jobba och då åker jag från pappa kl 6 men som tur är jobbar jag bara till 10 sedan hem och sova en stund och duscha innan robin kommer och mamma ska bjuda på mat. Imorgon är det också hotellet och jag hoppas jag inte har ont i halsen imorgon!

Dan före hemfärden

Ja detta är min sista kväll i Trollis på nästan tre veckor. Jag ska lämna den fin så jag har städat den idag. Det enda som är kvar är att dammsuga och bära ut sopor. Tror jag tar dammsugandet imorgon.

Packninge är jag klar med. Två väskor, tre med min handväska. Måste skaffa en större resväska! Får se om jag fick med mig allt, tvivlar på det :P

Gjorde en pinsam sak i morse på bussen, halka och la mig på golvet och kom inte upp då det var så halt, dumma snö!

Snart blir det slapp i soffan innan sängen. Det ska bli så gött att sova! Imorgon kl 11 lämnar jag Trollhättan och får även träffa Robin på tåget. Får se hur mycket folk det är på tåget nu dagarna innan jul. Jag får tvinga bort personen som sitter bredvid Robin, haha =P

Louise säger god natt och vi syns i Skene och kinna =D

Woho =D

Nu har mitt "jullov" börjat och det inleds med att tvätta. En timme försenat blev tvättningen då vi var inte klara i skolan innan halv två och jag skulle börja tvätta vid ett men ska bara tvätta en maskin och sedan swich in i torktumlaren så jag kan få med mig det hem imorgon =)

Åter till skolan. Jag hade ingen som helst lust att åka till skolan imorse, ville hellre ligga kvar i sängen då jag var så trött =P men jag masade mig upp och en nervös Louise åkte till skolan.

Måste erkänna att examinationseminariet gick jättebra. Jag diskuterade och reflekterade och var en av dem som pratade mest, mycket mer än jag brukar göra. Jag var så nöjd och stolt över mig själv när jag lämnade grupprummet :) godkänd blev jag =D och det blev även alla andra i min grupp. Yay till oss!

Denna dag kommer bli stressig, ska städa, packa, förstätta tvätta och sedan tänkte jag lägga in lite plugg då jag har endast tre veckor till nästa tenta ska in och emellan det är det jul, nyår och Gran Canaria plus en fältinventering som ska göras. Puhhh mycket. Bäst att sätta igång. Ska snart till tvättstugen och sedan ska jag städa, se om jag hinner bli klar på en timme innan jag måste bege mig till tvättstugan igen för sista gången för i år =P

Louise over and out

Natti natti :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2010/100_5174_122616630.jpg

Klockren!

13 saker du tänker på när du är full


1. Jag är inte full, såklart jag kan dricka lite till!

2. Omg I'm so hot!

3. Jag kan dansa alla danser, let's try salsa!

4. DJ:n behöver mig och mina musiktips!

5. Jag sjunger skitbra och kan alla texter... perfekt!

6. Tequila? Vilken bra idé!

7. Jag ska bara vila lite...

8. Det är för tidigt att gå hem nu - vem fixar ett morgon-party?

9. Han/hon skulle älska ett snuskigt sms nu!

10. Det är inte långt, vi går!

11. Golvet ser skönt ut, jag ska lägga mig på det..

12. Vem som helst kommer bli skitkåt på mig om jag dansar som en porrstjärna.

13. Om jag inte får den där pizzabiten, så kommer jag dö...

Besviken =(

Är irriterad på mig själv! De första sex månaderna gick jag ner i vikt och sista halvåret har jag gått upp i vikt =(. Förhållande kilorna indeed! All den snabbmat jag och Robin har ätit när vi vart tillsammans, pizza,hamburgare, tacos och allt annad onyttigt! Not good at all!

Nej nu Louise nu blir det andra bullar och inga kanelbullar. Jag ska fan skippa många onyttiga saker. Pizza får jag MAX äta en gång i månaden, inte en i veckan det var varit på siståne! Mer sallad och protein mindra kolhydrater. NU ska jag få den vältränade kropp jag vill ha!

No more fastfood more slowfood =)

Woho & buhu

Först och främst vill jag säga grattis till kristoffer som fick sitt körkort i torsdag! Yay mycket bra bror min! Det som är så skönt är att jag och robin har skjuts till landvetter nu:-) så slipper vi oroa oss för det! För det andra har jag bara en skoldag kvar och det är imorgon, ett seminarium där vi ska presentera vår tenta vi skrev förra veckan! Nervös är jag lite, hoppas det går över! Ska öva så att jag kan min tenta utantill;) för det tredje sitter jag nu på tåget hem till trollis och är så trött och hungrig! Det enda jag vill göra är att sova men jag måste även plugga, städa och boka tvätttid. Blir en rejäl packning att ta med hem på onsdag! Två veckors packning! Hoppas mina klänningar har kommit samt mammas och pappas julklapp!

TTT - Tiden, tårar, tv

Nu är det redan söndag! Jag kom till Robin i onsdag och imorgon åker jag hem. Jag skulle vilja stoppa tiden ibland! Så vad har jag gjort dessa dagar? Pluggat lite, kollat på film, sovit, ätit mat, pussat min älskling, kollat när han har spelat wow och därmed blev jag väldigt uttråkad då det ser så tråkigt ut =P samt har vi tagit promenader till affären.

Jag har skrivit tre sidor på min hemtenta som ska var klar den 11 januari och har bara två sidor kvar men vet inte hur jag ska få med allt det jag ska skriva på två sidor. Ska få med planering, bedömning, utvärdering, metoddiskussion och resultatdiskussion på dessa sidor. Min hemtenta går ut på att göra en omvårdnadsprocess utifrån en teori, två artiklar och kurslitteraturen. Jag ska hitta omvårdnadshandlingar som jag skulle kunna urföra i praktiken för min person som har ätstörningar, självskadebeteende och vars självkänsla ligger på botten. jag ska hitta på åtgärder för att hon ska bli bättre och komma ur hennes ohälsa succesivt. Tentan är jättekul att göra men man behlver ju tio sidor =p Det är så mycket jag vill få med men får väl begränsa mig lite =P

Robin sitter och spelar wow nu och det är su kul att titta på honom inte på wow för att han blir så engagerad, - dö men fan dö då, - blabla ta den, bakom dig, akta!!! Haha hur kul som helst =P

Igår var jag på ett konstigt humör. Bev lite irriterad på Robin sedan fick jag skuldkänslor och grät i smyg halva kvällen, inte så kul. När mitt "gråthumör" var över var jag som vanlig igen. Vi pratade om det och allt var bra till slut. Det var faktiskt skönt att gråta av sig men inte framför ens pojkvän då jag ogillar att gråta iför folk, känner mig svag då.. Så jag kollade inte Robin i ögonen under den tiden då jag grät, skämdes så =(. Vet inte varför jag blev så känslomässig, jag får skylla på pms eller mitt lite rubbade psyke =P
Det som var så skönt var att vi kunde prata om situationen. Säga varför jag grät, vad och varför jag hade skuldkänslor osv. Väldigt skönt att vi har ett så öppet förhållande att vi kan prata om allt =)

Så nu har jag förbrukat mina tårar för ett tag framöver =P Men det är så skönt då jag lär mig efter varje gång. Saker jag kan göra annorlunda saker jag inte behöver ha skuldkänslor för då de är så små och obetydliga.

Nu blir det Day after Tomorrow med min älskling, sista filmen och kvällen på 48 h innan vi syns igen på onsdag.


Tänk på onsdag kommer jag hem till Mark och stannar i en vecka innan det bär av till GRAN CANARIA =)=)  wOho!!

ooops i dasy

Sitter nu ensam i Robin säng och väntar på honom. Han är på gymmet och tränar av sig lite =P Jag tränar mina fingrar istället =P

Innan när jag var inne på nelly och hittade två klänningar jag ville ha så la jag dem i korgen och tryckte på delbetalning vilket blev 50 kr /månad, jag ville höja det till 200 och tänkte att nästa steg efter man trycker på beställa blir att kunna ändra det, dunm som jag var gick det inte och beställningen skickades iväg =P haha så dum man kan vara ibland. Jag vill ha dem så jag skickade ett mail till klarna och ber dem höja månadsbeloppet till 200 istället för 50, orka delbetala i 10 månader för två klänningar, vill ju betala av dem så snabbt som möjligt!

Men gött nu har jag två klänningar att välja på tills nyår och ni får inte se dem än =P

Nu ska jag kolla på förhäxad sedan plugga och laga mat!

Ha en bra dag!

Tisdag

Idag blev det skola i en timme, sedan handlade jag och glömde så klart köpa toapapper så det blir en sväng till affären sen igen. Orka! Men om jag vill kunna gå på toa sår är jag illa tvungen =P

Ska städa idag och plugga lite, har redovisning imorgon =(

Icecream, you scream, we alla scream

Min helg i Mark var underbar! Träffade alla som betyder något för mig =D tack familj och vänner för det!
Firade Kristoffers 18-årsdag med tårta och bowling. Sorry bro - jag vann =P
Jag fick krama om min man i en 90 säng, mycket mysig! Var i borås med de bästa vännerna i världen, festa och hade en awsome time! Träffade söta Sabina på bowlingen och Amra över en pizza..
Farmor som mår så mycket bättre nu fick ett besöm av mig också.

Det kände jättetråkigt att åka hem i söndags. Det enda jag ville göra var att vända om igen! Bara några månader till så är jag hemma över sommaren, hela sommaren :)

Eftersom bilder beskriver mer än ord

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2010/kristoffer-18-r_121569774.jpg

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2010/bowling_121569891.jpg

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2010/mix_121569976.jpg

Hur kommer detta sluta!

Nu sitter man  hos Emelie, redo att börja festa, redo att gå in i dimman med vänner och kanske en pojkvän lite senare. Denna dag kommer gå ner i historien ( se om jag får rätt ) =P, only time will see!

Snart tas min kamera fram opch första öppnas =)

to be continued.........

Grattis på 18-års dagen

Kristoffer du är myndig nu, får gå ut och festa och gifta dig :)

Du har blivit vuxen och vad tiden har gått fort. Kommer ihåg när du var så liten och inte var längre än mig =P nu är du ju som min storebror, förutom när det kommer till åldern.

NU är jag inte längre 4 år äldre än dig bara 3 , haha =P

Grattis min söta och fantastiska bror. En bättre bror kan jag inte ha! Älskar dig så himla mycket <3<3<3<3<3<3
Hoppas du får en underbar födelsedag!!!!!

Gratttisss

Hipp hipp hurra för min bror fyllet 18 ida!!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2010/img_0027_120912499.jpg


Soooon

Kl närmar sig 20.51.

Jag går på tåget med mitt bagage. Är så exalterad för att jag ska åka hem men även över en annan sak. En person jag ska ska träffa. Jag ser ett huvud som sticker upp bakom sätet. Går fram och sätter mig brevid personen och säger:
- Hej snygging, är denna plats ledig?

Vad får jag för svar?
En stor kyss jag längtat efter sedan i måndags!

Kom igen klocka gå då!


Godis eller inte godis - det är frågan?

Det är numera mindre än fyra veckor tills det är nyår. Fan vad detta året har rusta iväg. Mycket har hänt samt mycket har gjorts.

NU kommer jag till min fråga - är det verkligen nödvändigt för mig att börja äta godis igen? Jag saknar det ibland men har vant mig vid att leva utan det. Har inte känt ett sötsug på ett bra tag och det känns underbart. Innan kunde jag gå dagar och vara sugen konstant. Kunde inte koncentrera mig på något. Köpte godisi slutändan, slängde i mig, mådde illa och skämdes över mig själv och min kropp. Varför gå igenom detta igen. Om jag börjar äta så kommer jag vräka i mig och gå upp 10 kg i vikt och må kasst. Varför äta godis? Varför inte istället lägga pengar och energi på nyttiga saker som frukt? Jag mår så mycket av att inte äta godis.

Jag är en sådan person som måste ha allt eller ingen, kan inte hålla mig till rimliga mängder. Önskar jag kunde det men har inte den diciplinen. Därför det lättare att sluta helt och inte behöva gå igenom det.
Men såklart saknar jag choklad och lakrits. En chokladtårta, prinsesstårta, turkiskpeppar godis, sötlakrits, självklart men att gå tillbaka till gamla vaner som en  godisjunkie lockar inte mig. Tror min chock skulle få en chock av allt det söta =P. Jag kom ihåg när jag hade hållt upp med godis i ett år den första gången och jag Sofia och Amra firade nyår hos min mamma. Jag har ett foto på när jag äter min första chokladbit, tror jag sa precis efter att det smakade som vanlig, första biten är god resterande åt man bara för ätandets skull.

Njuta av en mörk choklad, saknas det i mitt liv? Jag har nästan allt jag behöver, kärlek, studier, vänner det enda som behövs mer av är pengar =P. Om jag nu skulle börja äta godis igen skulle det gå åt mer pengar till det. Så mycket pengar jag spenderade på godis innan är ofattbart, år ju fär fem pers, inte undra på att jag la på mig så många kilo.

Jag har inte uppnått mitt mål än - att gå ner lite i vikt till, börja gymma mer och äta mer hälsosamt. När jag ahr uppnått dessa mål då kan jag belöna mig för då är jag den person jag vill vara - kroppslig iallafall.

Så Louise du har nu egentligen besvarat din egna fråga.
Godis efter nyår - hell to the no!

Jag har bara två nyårslöften tills nästa år desamma jag säger varje år =P:
- Träna mer!
- Äta nyttigt!

Jag känner mig nöjd med mitt beslut ( visste nästan hela tiden att jag inte skulle börja äta godis igen då jag mår 1000000 gånger bättre utan det )

Om 24 h infinner jag mig i Mark, see ya later aligators =D

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<

Dan före dan före bowlingdan

Sitter ensam i lägenheten och tittar ut. Det snöar, vilken chock, or not =P. Snön kommer säkerligen ligga kvar tills nästa  sommar gissar jag på =P. Inatt har jag sovit 13 h, 13 välbehövda timmar =). det är jobbigt att sova tre timmar och vara i skolan i sex, borde  nog börja dricka kaffe vi sådana tillfällen.

Idag vaknda jag förskyld, tung i  huvudet och febrig. Låg i soffan fram tills jag skulle till skolan vid 12. Massa täcken överallt och one tree hill, wiiie!

Vi höll på med ett grupparbete i skolan. Vi ska utföra en omvårdnadsplanering för våran fall "Siv", väldigt roligt men mycker flum blev det under arbetets gång, gruppen är så härliga. Jag var inte på topp, var så trött och seg =(. Vi kom igenom halva det vi ska ha klart tills på onsdag iallfall =). Våran sista redovisning innan kursen är slut! GÖTT!

KOm hem och började på min hemtenta, har gjort klart lite mindre än hälften. Ska hålla på ett tag till. Vill vara så gott som klar tills på söndag. Så nästa hemtenta kan börjas på!

Imorgon åker jag hem, mo två dagar blir det bowling och Krstoffers 18 års dag.
Imorgon får jag även se Robin igen på tåget, wiiiieee!!

Okej back to busniess!

Videologg


HiHi


Mål!

Är så uttråkad! Ville inte plugga så jag satte mig och läste gamla blogginlägg. Mycket roligt. Hittade en bild på min mål. Det jag ville göra innan jag blev 25.
Well en sak avklarade jag på listan. Att plugga sociologi...
Okej en ny lista om vad jag ska ha åstadkommit innan jag är 25
- Tagit min kandidatexamen i vårdvetenskap
- Fått mitt första heltidsjobb, helst inom kriminalvården, boendestöd eller rättpsykiatrin
- Har flyttat ihop med Robin
- Rest utomlands med mina tjejor
- Vara väldtränad
- Sprungit tjejmilen utan att stanna
- Besökt en ny världsdel
- Åkt tillbaka i tiden
- Uppfunnit en ny terapiform som kan hjälpa alla med psykisk ohälsa oavsett vad de har för diagnos
- Rullat enbart klädd i mina underkläder i snön
- Inte spytt pga alkohol
- Lärt mig att åka skidor
- Att mina bästa vänner fortfarande är mina bästa vänner =)
Kan fortsätta hela dagen...
Kan inte Robin komma snart! Jag vill ha en kram!

Fredag

Nu sitter jag hemma hos Robin, själv då han är och skriver sin salstenta. Efter det ska vi dra mer till centrum, jag ska shoppa lite på systemet =P
Borde plugga lite, ska kanske sätta mig med det nu en stund...
Ha en bra fredag mina vänner!

Me want!

Jewel Trim Dress SEK 399, Elise Ryan - NELLY.COM

One Shoulder Draped Dress SEK 449, Elise Ryan - NELLY.COM
Lamia SEK 259, Nelly  Shoes - NELLY.COM

Awwwww!

Sååå söta =)

Varför??

Varför är jag inte trött?
Varför måste jag upp tidigt imorgon?
VArför kan jag inte somna?

Dessa frågor är i mitt huvud nu!

Och inte nog med det så har jag varit nostalgisk. Kollat på massa bilder och saknar alla mina vänner. Kollat på klipp med mig, Sofie och Amra från juldagen förra året bla. Även bilder från Aten och till och med SPK3 the movie.

Jag måste snart ta en tripp till Sofie. Det var ju nästan ett år sedan jag var hos henne sist! Måste träffa Maria snart också. Känns som om man har forlorat vänner efter man tog studenten och alla flytta åt varsitt håll. Jag vill absolut inte det!! OCh nu när jag bor i Trollhättan känns det som om alla är 1000 mil bort och jag sitter här helt ensam och tycker synd om mig själv för att jag inte skaffar nya vänner. Man har ju "skol"kompisar men ingen verka vilja vara min vän off skola =(. Jag har visst svårare att skaffa vänner än jag hade förrut. Jag får helt enkelt vara mer frammåt men det skulle vara skönt att ha någon vid ens sida som man kan vara det med.
Det är inte lika kul att vara själv längre. Kan inte någon flytta in med mig och pendla till Skene varje dag=P?

Okej fått ute lite av mina tankar som har virrat runt i min skalle ikväll. Det är så skönt att skriva av sig känslor och tankar. En lättnad lyfts och jag behöver inte älta saker och ting halva natten som gör att jag inte kan somna.

SOm tur är, är jag inte själv på helgerna. Inte en enda helg sedan jag flyttade till Trollhättan har jag varit själv. Alltid hadt någon här, åkt hem eller till Robin. Helt underbart. Så sammanlagt är jag enasm ca 3-4 dagar i veckan och då är det bara halva dagar då resterande timmar spenderar jag i skolan.
Jag får helt enkelt ringa er när jag känner mig ensam och nere!

Börjar få ont i min nacke nu, har suttit för länge vid datorn =S så det blir nog sängen för min del. Ska läsa en c-uppsats vi i min grupp ska opponera på imorgon, förbereda oss inför den muntliga redovsiningen nästa vecka =S.

Till helgen blir det en tripp till Robin och om en vecka åker jag hem till Skene! Som jag längtar dit!

God natt mina underbara vänner! Älskar er väldigt mycket!

Louise Over and Sleepy

The runaways

En bra film, gillar musiken =)
Visste inte att den handlade om denna person =P


Onsdag morgon

Skulle upp vid 9 idag för att plugga men icke sa nicke gjorde jag det. KOm upp 11 istället =P

Snart ska man bege sig till skolan för en lektion.

Drömde att jag och en kompis (ingen aning vem det var ) skulle till Gran Canaria och hon skulle ha med sin katt och en massa mat också. Jag sa att man inte kunde ta med maten för den går inte igenom säkerhetskontrollen. Hon blev ledsen, det slutade med att vi fick stå och ge bort alla dessa muffinsar hon hade bakat. Vi blev även inkletade i dem och folk började rita på oss med glasyr =P Katten skulle någon hämta upp. Men det konstiga var  - Var var Robin? Hans pappa körde oss till flygplatsen men han var inte där, hade han blivit en tjej helt plötsligt ? Jag vill ju åka dit med honom! Våran första semester som ett par, gå längts stranden, se solnedgången, äta gått och ha det allmänt trevligt.

Den är min tredje dröm att jag och Robin är försenade till vårat flyg. Jag börjar nog bli orolig att vi kommer missa den i verkligheten. Ska faaneme åka fem timmar innan flyget går för att vara på den säkta sidan, haha =P

Ha en bra dag!

RSS 2.0