You and me - just us to

Denna helg är jag och Robin ensamma. Inget besök inplanerat eller några planer överhuvudtaget. För min del blir det en hel del plugg och promenader. Hoppas bara vädret håller i sig. Det var 17 grader när jag var ute nyss, känns inte som höst, känns mer som tidig sommar.

Dagarna räknas ner om två veckor ska allt vara packat och redo för Alicante, can´t wait!!
Igår fick jag hem lite kläder från hm, två kjolar och några tröjor. Jag inväntar ett paket från halens och min sminkpalett jag köpte för två veckor sedan. Jag vill ha den nu!

Robin kommer inklampande om mindre än en timme så det kanske är dax att laga lite mat. Chili con carne :)
Jag måste läsa dagens GP också, har inte hunnit det än. Ska plugga lite till sedan blir det fredagsmys med film, en sambo, filt och massa kuddar i soffan =)

Hösten

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/100_7895_168314214.jpg
https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/100_7903_168314233.jpg
https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/100_7909_168314269.jpg
https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/100_7899_168314340.jpg
https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/100_7910_168314401.jpg
https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/100_7919_168314403.jpg

Framtidsplaner

Igår meddelande vår lärare att hon hade fått ett samtal ifrån Växjö. Han arbetade inom rättspsykiatrin där och hade på något sätt hört talas om vår utbildning och ville anställa oss. Snacka om att man blev glad. Vår utbildning börjar synas så om två år när vi går ut kanske jobberbjudandena rullar in :)

Framtiden ser ljus ut!

"We are restless when we are not needed"

När jag gick till affären ikväll tittade jag upp mot stjärnorna. Tusentals stjärnor glittrade ensamma på den svarta himlen. Det fick mig att tänka på människor som lider som är ensamma. Barn som ligger vakna rädda om natten för att något ska hända dem eller någon nära.

Jag har inget jobb just nu, massa fritid som jag lägger på tv, film och dator. Jag är trött på det. Jag vill göra något där mina kunskaper tar nytta. Jag vill känna mig behövd, hjälpa barn/vuxna hantera sin vardag, prata om det som behövs pratas om och vara ett stöd för någon.

Jag ska anmäla mig som stödperson till BOJ - Brottsoffer jouren. De har ett kontor här i Trollhättan så efter skolan gör jag ett besök dit.

"Stödpersonen är en medmänniska som har tid att lyssna och som genom samtal kan hjälpa brottsoffret att reda ut sina känslor och formulera sina upplevelser och bekymmer. Den som har blivit utsatt för en kränkande handling mot person eller egendom har kanske aldrig varit med om något liknande och kan ha svårt att bearbeta vad som hänt. Familjemedlemmar eller vänner kanske reagerar på ett sätt som man inte hade förväntat sig. Det finns många anledningar till att det kan kännas bra att samtala med en stödperson som är förstående men inte personligt involverad.

"Stödpersonen vet vilka myndighetskontakter som krävs och kan hjälpa till vid myndighetskontakter och berätta hur man fyller i formulär och blanketter. Om det blir rättegång kan stödpersonen informera om hur rättegångsprocessen går till och följa med till rättssalen. Stödpersonen hjälper brottsoffret att finna sin väg tillbaka genom att lyssna och bekräfta.
Behövs professionell psykologisk eller medicinsk vård eller annan expertis hjälper stödpersonen brottsoffret med sådana kontakter också.
Stödpersonen har avgett tystnadslöfte och BOJ håller hårt på att detta efterlevs. Eftersom BOJ inte är en myndighet gäller inte sekretesslagen, utan tystnadslöftet är etiskt och personligt bindande.

Alla stödpersoner får utbildning och fortbildning. Stödpersonerna har visat sitt intresse för uppdraget självmant eller så har de blivit tillfrågade av den lokala brottsofferjourens styrelse. Personliga egenskaper och livssituation är betydelsefulla för att vara en lämplig stödperson. Förmåga att känna empati och kunna lyssna är centralt, men också att kunna ge saklig information och kunna sätta gränser. Det är viktigt att stödpersonen själv inte är i kris eller i en bearbetningsfas. För att hjälpa andra att må bättre måste man må bra själv. Stödpersonen ska inge trygghet och förtroende och vara en person som känner sig själv."


Källa: http://www.boj.se

Söndag

Denna helgen har rusat förbi. Igår hade vi besök av Robins mamma och på kvällen gjorde Kristoffer ett spontanbesök hit vilket var väldigt trevligt. Vi gjorde drinkar, åt pizza och kollade på film.

Idag har vi tvättat, jag har pluggat lite, beställt lite nya böcker och jag är såå hungrig. Kyckling står i ugnen ska bli så mumma!

Ska till affären snart och köpa min efterlängtade choklad :P sedan blir det att läsa lite mer om personlighetsstörningar och kanske se en film ikväll. Försöka gå och lägga sig tidigt.

Heads will rock

Ikväll är jag ensam. Louise time. Robin är nämligen hemma i Kinna, han ska hämta sin kära dator som han saknat och sedan köra den till oss imorgon. Det är första kvällen på länge som jag är själv. Skulle hellre ha lite sällskap. Gå ut och dansa vill jag göra, eller så får jag göra om mitt vardagsrumsgolv till ett dansgolv och dansa runt på =P med en 7.0 i handen då det är det enda jag har hemma + äcklig sprit som gin, absinth, bläää!

Jag var på Överby idag efter skolan och köpte mig fyra tröjor, enkla med lite tryck på sedan ett par träningsskor.
Jag har endast sovit fyra timmar inatt, somnade när Robin gick till jobbet vid 4.30. Jag har haft det väldigt svårt att sova de sista dagarna och det är superirriterande!

Klart, slut, mannagryn!

Onsdag

Igår fick jag hem mitt paket. Testade att sätta på min plattång och den höll vad den menade, endast 2 sec sedan var det skitvarm :) Har inte testat den helt än då jag inte duschade igår så det ska jag göra idag :)

Igår i skolan hade vi genomgång om vår salstenta om vi ska ha den 1:a nov. Puhhh ganska mycket som ska pluggas in. 12 olika tillstånd, allt från ångest till bipolär sjukdom. Jag gjorde klart suicid delen igår och det blev 4 sidor i word. En sak jag blev stolt över var att jag frågade en fråga, inför hela klassen till lärarna. Det har jag inte vågat gjort innan så ett litet framsteg för Louise. Jag vill ju vara med i diskussioner i klassen och fråga massa saker men vågar inte riktigt ta plats i klassrummet. Jag får successivt bygga upp curage så en dag kan jag inte sluta prata i klassrummet :). Efter detta hade vi redovisning och jag var ganska nervös, det gick jättebra att stå där framme, jag ville bara latja till situationen med att göra något kul. Men när jag väl skulle börja prata gick det åt helvete. Jag pratade för snabbt hela tiden så jag stakade mig, hoppade över ord, slutade mitt i en mening, såg inte vad jag skulle säga i pappret framför mig, usch. Jag hade nog mer adrenalin än ångestkänslor, jag ville så gärna lyckas på denna redovisning men min mun ville inte prata snabbt. Efteråt kännde jag mig helt misslyckad och insåg att till nästa redovisning ska jag lära mig allt utantill och enbart ha några enstaka ord på mina stödpapper.

Jag kanske skulle gå på våga tala kursen i år igen, förra året gick jag ju bara en gång då :S.

Nu ska jag diska sedan läsa lite ur min bok Att överleva - om självskadebeteende, har bara 40 sidor kvar men jag var för trött att läsa klart det igår så det får bli idag. Sedan ska jag börja på en ny bok ikväll :) och en hel del plugg står på schemat idag! Två tillstånd ska vara klara innan jag går till sängen, dvs depression och ångest.

Info om mycket

Alicante.com

http://spanienlove.se/wp-content/uploads/2011/03/Stranden-i-Alicante.jpg


Snart åker vi tjejer :)

Mindre än fyra veckor kvar

Nedräkningen börjar =P

Se och göra i Alicante

Jag har hittat lite vanliga sevärdheter vi måste besöka i Alicante (Sofia och Emelie)

Castillo De Santa Barbara

Ett besök på Santa Bárbara Castle rekommenderas starkt. Kastellet kröner Mount Benacantil, där du kan njuta av hänförande panoramavyer över hela staden. Klara dagar kan man se hela vägen till ön Tabarca.

På vägen ner från Santa Bárbara Castle kan man ta vägen längs bergssidan, genom Parque de La Ereta. Läget och utsikten förvandlar det till en plats där man kan koppla av och mötas. Här finns också en spektakulär restaurang och ett kafé med en utställningshall. På vägen ner till den gamla delen av staden kan man besöka det pittoreska, typiskt spanska området Santa Cruz.

Ett annat lockande alternativ mellan kastellet och Santa Cruz är att promenera längs resterna av den mur som omgav kastellet och som nu slutar i området Santa Cruz.

År 2011 kommer staden även att inkludera stadsmuseet i Santa Barbara’s slott "MUSA" i sitt kulturella erbjudande. Inrymt i själva slottet kommer det att i fem temarum berätta historien om staden Alicante och deras invånare.

  • Adress: Castillo De Santa Bárbara
  • Telefon: +34 965 162 128
  • Mer info: Kastellet är öppet 7 dagar i veckan.
Tabarcaön

Ett besök på ön Tabarca är ett absolut måste för alla besökare. Båtar från företaget Kontiki avgår från marinan i Alicante flera gånger per dag under sommarmånaderna och tre dagar i veckan under resten av året.

Resan tar cirka en timme och ger dig möjlighet att njuta av kustlinjen.

Prova de traditionella fiskgrytorna på någon av restaurangernas uteserveringar. På ön finns det trevliga små vikar där man kan simma och en strand med olika faciliteter. Det finns också flera små hotell.

  • Adress: Tabarca Island
  • Telefon: +34 686 99 45 38 / +34 965 216 396 Kontiki
  • Biljetter: Tur- och returresa från Alicante cirka €22. På söndagar avgår båten 11.30 och återvänder 17.00.
Marq

MARQ är det arkeologiska museet och ligger i en gammal renoverad sjukhusbyggnad. Värdefulla fynd från den paleolitiska perioden som hittats på olika platser runt Alicante finns utställda på museet. 2004 tilldelades MARQ-museet titeln ”European Museum of the Year”.

  • Adress: Plaza Doctor Gómez Ulla S/N
  • Telefon: +34 965 14 90 00
  • Öppettider: Öppet alla dagar utom måndagar och söndags eftermiddagar
  • Biljetter: entréavgift € 3
  • Web: www.marqalicante.com
Mubag

Konstmuseet Gravina (Museo de Bellas Artes Gravina) inrymmer staden Alicantes konstsamling från medeltiden till idag. Museet ligger i en byggnad från 1600-talet som har gjorts om och anpassats för det här ändamålet.

  • Adress: C/ Gravina, 13-15
  • Telefon: +34 965 14 67 80
  • Biljetter: fri entré, öppet alla dagar utom måndagar
  • Web: www.mubag.org
Den gamla staden

I den gamla delen av staden rekommenderar vi en tur som inkluderar ett besök i San Nicholas Co-cathedral, som är från 1600-talet, även om klosterdelen är från 1400-talet, stadshuset, en barockbyggnad från 1700-talet och Santa María Basilica, en byggnad i gotisk stil baserad på moskén i den gamla staden som går tillbaka till 1300-talet och 1500-talet och som slutfördes med barock- och rokokodetaljer under 1700-talet.

Maca

Art Museum "MaCa", inrymt i stadens äldsta bevarade byggnad. I barockstil och daterat till 1685 ligger det bredvid Santa María Basilica. Museet har nyligen öppnats efter ett års utbyggnadsarbete för att förbättra och utvidga anläggningen på 4,700 m2 i syfte att kunna hysa en stor samling av 1900-tals konst mestadels bestående av verk donerade av Eusebio Sempere. Det kommer bli ett av de viktigaste Contemporary Art Museum i Spanien. Många olika typer av evenemang kommer också att äga rum på museet (Konserter, utställningar ...).

  • Adress: Plaza de Santa María 3
  • Telefon: (+34) 965 213 156
  • Öppettider: Tisdag till Fredag 10.00-20.00, Söndagar och helgdagar 10.00-14.00. Stängt måndagar
  • Web: www.alicante-ayto.es/cultura/home.html
Här är även en reseguide ni kan läsa


Mjukstart

Denna vecka tränade jag tre gånger och åt nyttigt på veckodagarna. Denna helg blev det lite mer onyttigare och ingen träning alls :( men veckan som kommer blir det nyttigare och mer träning som gäller :). Ska se om jag orkar träna innan skolan börjar imorgon. Skulle vara en bra start på dagen :)

En sak jag är stolt över är att jag inte ätit något godis eller kakor, på en hel vecka! Sist var nog innan sommaren =P. Jag har inte haft något sug heller, väldigt skönt!

Imorgon blir det skola igen, i hela tre timmar :p. Det blir en föreläsning om LSS (lagen om stöd och servis till vissa funktionshindrade) sedan blir det nog att sitta kvar i skolan och gå igenom frågorna vi får efter föreläsningen samt förbereda oss på redovisningen vi har på tisdag.

På fredag kommer csn igen och då ska Louise åka till överby och shoppa lite :). På lördag får vi besök av Robins mamma och Pentii. De ska på kalas i Vänersborg så de svänger förbi oss en sväng innan. Får ha det jättefint städat så jag impar lite på svärmor ;).

Ska snart gå och lägga mig. Robin ligger redan och sover. Får ta och läsa lite innan ögonen släcks för natten :)

Toodles !

Tack för din order!

Nu har jag beställt lite roliga saker från lyko.se och är mycket nöjd med mitt köp som översteg tusenlappen :P

Det blev en plattång Ga.Ma cp1 och en ny hårfön från babyliss sedan köpte jag shampoo, balsam och shinespray från matrix. Billiga läppstift från Isadora för 19.50 kr st, och en inpackning av märket lakmé.

Det är kul att spendera pengar =P

Ny kamera på G?

Jag har länge nu kollat på en ny kamera. Funderat på en systemkamera eller kompaktkamera, vilket som är lättast, bäst osv och jag har kommit fram till att jag ska köpa en relativ billig kompaktkamera då jag inte riktigt har behov av en systemkamera och de är dyra också. En kompaktkamera är behändig att ta med sig för liksom plats i en liten väska vilket inte en systemkamera gör om man nu inte har en stor väska. Men en systemkamera är ju såklart bättre, ger bättre bilder osv.

Ska spara ihop till en bra systemkamera som jag köper i framtiden :). Måste iallafall köpa en kompaktkamera innan vi åker till Alicante så min nuvarande kamera hela tiden strejkar.... Nästa vecka när jag får csn pengarna och min lön så blir det ett klipp :)

Awesome


Smile, it´s friday :)

Dagarna traskar förbi och nu har helgen kommit. Jag har endast varit i affären idag, städat, pluggat och kollat på vampire diaries =D. Nu hör jag irriterande ljud i bakgrunden. Från wii:t. Robin spelar nämligen super Mario han köpte i veckan. Nu blev det tyst en stund och nu börjar det igen. Får lyssna på musik isället :P

http://prinsessankawaii.files.wordpress.com/2011/02/take-a-smile_thumb.jpg?w=644&h=483

It´s makeup time

Denna vann jag på tradera igår :) 188 kr inkl frakt. Får den om ca 2 veckor då den skeppas från hong kong! Till denna fick jag med sju lyx borstar.

http://cn1.kaboodle.com/hi/img/2/0/0/cd/0/AAAAAvPS60cAAAAAAM0AuQ.jpg?v=1202941361000

Hemlängtan

Denna veckan har jag haft en otrolig hemlängtan. Vill bara hem och krama alla vänner och familjer.

Saknar er alla väldigt mycket. Kan ni inte flytta till Trollhättan och bo grannar med mig? Please, pretty please?

Vart jag än i världen vänder står jag här med tomma händer

Jag är uttråkad! Har inget att göra. Inget att städa, inte alls mycket att plugga på. Behöver i för sig gå till affären. När Robin kommer hem i eftermiddag ska vi dra till gymmet, längtar! Vi tränade lite igår här hemma men ikväll ska vi simma. Det är min andra dag utan sötsaker idag!

Kristoffer blev rånad för någon timme sedan i Sunny beach, stackare! 600 kr fattigare men de åker hem idag så ingen större skada skedd. Det hade varit några druvförsäljare som hade pushat på dem druvor sedan när de inte ville ha några hade försäljarna slängt druvor i marken och beodrat dem att betala 40 euro. De sa nej och försäljarna började rota i deras väskor och hotade med fängelse om de inte betalade och sedan tog dom deras pengar. Flera personer hade de runt dem så det var inte så lätt att fly direkt.

De är oskadda nu och sitter på hotellet och väntar på flyg bussen. Tycker de hade en väldigt tur att inte passen eller biljetterna togs och att de blev bestula sista dagen. Surt om det hade varit första dagen.


1 vecka

Nu har jag och Robin varit sambos i 1 vecka. Känns som längre och jag har blivit pedantiskt, bra på ett sätt men om någon ( Robin) inte görs rätt - alltså inte på MITT sätt börjar mitt huvud koka. Jag kan inte hjälpa det men det är ju inte den bästa kvalifikationen i världen. Jag får låta Robin göra saker på sitt sätt och inte gå efter "Louise way or the highway". Vi är ju faktiskt två i detta hushåll.

Vi har gjort lite regler än så länge

- En person tar hand om disken/soporna hela veckan
- Den andra städar och plockar undan saker
- Stor handlar 1 g/vecka och vid behov
- Robin måste alltid ge mig en puss innan han går till jobbet :)

Det kommer nog fler senare ;)

Jag är ledig nu tills torsdag förmiddag då vi hade ett grupparbete som skulle göras på två veckor som min grupp och jag gjorde på tre dagar så ledigt för oss :). Vi intervjuade Svenska kyrkan om deras verksamhet. Väldigt intessant och nästa vecka ska vi redovisa det.

Denna vecka ska jag och Robin börja på gym och äta nyttigt! Matsedeln för denna vecka är klar och innehåller massa grönsaker, protein och kolhydraten, allt enligt tallriksmodellen :)

Före - Efter

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/100_7489_163442473.jpg

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/100_7847_165492899.jpg


Dark chili chocholate färgning

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/100_7829_165492804.jpg

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/100_7851_165492841.jpg


https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/100_7847_165492899.jpg


https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/100_7855_165493012.jpg


Får färga mina ögonbryn i veckan.

Pia missade att färga några små fläckar i håret så det får ser ut som om jag har slingor ett tag iallafall innan jag färger om det till rödare. Det blev lite mer mörkare än jag hade velat ha det men men bättre lycka nästa gång =P

Gotland

Min och Robins weekend på Gotland var väldigt mysigt. Var i Visby, vaktade får, lekte med Lovis, spelade  spel, lagade paj, sprang med hundar, lekte med katter och försökte mig förstå gotländska, inte det lättaste =P

Här kommer lite bilder

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/huhuoi_164956369.jpg

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/jihghi_164956387.jpg


https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/htyeht_164956401.jpg


https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/fdavfs_164956413.jpg

RSS 2.0