:)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/pagejikjl_135095738.jpg

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/catsll_135096749.jpg


Äventyrlig strykning?

Idag åkte jag och Robin från örby kl halv sex imorse. Jag var så trött. Orkade inte riktigt åka hem igår så det blev idag isället. Kl halv nio var jag hemma, 20 min senare var jag på väg till skolan för grupparbete =)
Vi kom rätt lång och ska göra resten imorgon.

När vi var klara stack jag och två till från min grupp till bokrean. Jag hittade en indisk kokbok för 39 kr =). Alltså det finns så många slags böcker. Jag hittade en om äventyrlig strykning. Den handlade om exakt det. Att stryka på udda ställen. I en fors, högt uppe på ett berg, mellan två berg, under vattnet till och med. Vi fick oss ett gott skratt där iallafall.

Nu är jag hemma och håller på att laga mat. Ska lägga upp lite bilder sedan från helgen =) Det var så kul att träffa alla. Önskar jag bara inte gjorde bort mig lite hit och dit =P. Jag får kompensera upp för det nästa gång jag kommer till Mark.


Avvikande beteende

Jag har blivit facinerad av hur ett avvikande beteende uppstår. Vad är ett avvikande beteende? Vem har bestämt att det är ett avvikande beteende? Varför jag och inte du uppfatta en grupp eller beteende som avvikande?

Dessa saker diskuterade vi idag på seminariet. Väldigt intressant. Fick olika perspektiv på det.

Ett avvikande beteende är en följd av andras reaktioner på en människas handlande. De flesta skulle anse att om någon okänd person började prata med en på bussen så skulle man bli lite irriterad och fösöker ignorera den. Den går in i ens "bubbla" och stör, detta gäller då inte alla men de flesta i Sverige. Om man då kommer till ett annat land med andra kulturer skulle det anses trevligt att prata med någon annan person på bussen, ibland till och med oförskämt att inte prata med personen men sitter brevid.

Det handlar om social regler och koder vi människor skapar i samhället. Vi ska vara på ett bestämt sätt annars blir vi utanför och avvikande. Ex att man ser någon gammal vän och inte vill prata med den men genom social koder känner man sig illa tvungen och om man undviker dem blir man ett avviknade objekt ur deras synpunkt.

Att sätta personern i fack leder till att personer inte kan komma ut sitt avvikande beteende. En gång avvikande - alltid avvikande. En gång stämplad som alkoholist - alltid alkoholist. "Jag är nykter alkoholist" man har ju fortfarande stämlingen "alkoholist" fast man inte är det längre. Jag är nykter!

Vad man anser avvikande är individuellt. Att en killa går i kjol kan vissa tycka är annorlunda men en del bryr sig inte allt. Jag tror det har med ens uppväxt man hade/har. Jag läste en artikel igår om detta just och ett expemle jag fastnade för. Var att om ett litet barn och en förälder sitter på en buss och barnen säger rakt ut - Där är en svart man. Då säger förmodligen föräldern, sssshhh så får man inte säga. Detta indikerar på att man inte får prata om olikheter, att det inte är okej. I exemplet handlar det om en värdering om vilken hudfärg som ger status. Där lär sig barnen det och detta kan skapa olika synder på saker och människor i framtiden. Man borde istället säga till barnen att alla människor är olika, härfärg, ögonfärg, klädstil, läggning, hudfärg, ja alltså de inte ser allt från ett perspektiv.

Var tvungen att skriva av mig lite angående dagens diskussion =P

Vad anser ni som avvikande beteende? Eller finns det något som är det?
Share whit me =)

When someting beautiful happens in this world

Jag har så fastnat för I just had sex låten. Hilarious!

Jag såg innan på glee och det fick mig att vilja festa =)! Jag är såå sugen på att dansa av mig till bra musik! Släppa allt och ha kul!

Nu till helgen smäller det, hemmafest eller utgång bara det sker något med mina flickor =D = Louise GLAD!

Jag har nu skrivit klart min tenta. Är inte riktigt nöjd med den. Vet inte om jag har fått fram något vettigt. Har lärt mig lite om sörgprocessen och suicid iallafall. Men jag hoppas på ett godkänt! Jag skickade den till Robin så han skulle korrektläsa den. Savfel är svårt att upptäcka själv. Men det är läskigt att skicka den till något. Jag gillar kritik till en viss gräns. Det jag är mest rädd för är att hela ska vara kass. Jag har höga krav på mig när jag skriver men får aldrig till det. Det blir aldrig lika bra som jag hade velat att det skulle vara. men jag antar att man lär sig med tiden.

Gillar mina naglar, helt glittriga och lila Louise gillart =).

Har inte bestämt om jag åker hem imorgon eller på fredag men det lutar åt imorgon, är ju klar med tentan och slutar havl 12 imorgonm efter litteraturseminariet =)

Nu blir det matkväll. Först Sveriges mästerkock, sedan vad blir det för mat och slutligen jamie oliver. Älskar onsdagkvällar =)

Saknar..

SAtt och kollade på gamle bilder och jag saknar min gamla lägenhet i Assberg. Alla minnen som skapades där, närheten till Sofia och Emelie och mina familjer <3
Det är jobbigt att inte bara kunna gå några meter och se ett välkänt ansikte och prata lite skit. Det är jobbigt att inte kunna ta en snabb tripp till Kinna eller Torestorp för att prata lite med mamma och pappa.
Jag känns som om allt glider ifrån mig. Jag känner mig inte som samma tjej jag var innan jag flyttade till Trollhättan och det stör mig. Jag känner mig inte lika sprallig som jag brukade vara. Inte ens i skolan kan jag vara det. Ingen känner mig så väl att jag kan visa den sidan av mig så den faller i glömska.

Håller jag på att växa upp??

På ett sätt måste man väl det men vem har sagt det? Jag har ett antal vuxenpoäng men känner mig inte vuxen. Jag blir fortfarande nervös att ringa samtal i okända personer och skjuter upp saker och städar typ aldrig =P

När jag kommer hem denna helg kan jag vara mig själv. Att vara "hemma" existerar inga problem.

Vad är då lösningen?
Jag kan ju inte flytta hem igen - kommer inte på frågan!
Får helt enkelt försöka hitta mig själv igen.
Försöka öppna upp mig mer för klasskamraterna.
Visa dem en annan sida av Louise - en som är rolig att hänga med.

Jag måste hitta min meningsfullhet!

Snart sängen. Natti natti. Sov gott. God natt. Bonne nuit. Sleep tight. Good night. Imorgon är en ny dag...

Time flies by!

Jag har fått gjort lite på tentan, även läst lite Becker och ska avsluta dagen med stigma kapitlet =)

Idag har jag kollat på serier och sovit. Råkade ta en nap på tre timmar, drömde om lite konstiga saker =P sedan har jag lagat pizza och tagit det lugnt.

Imorgon blir det skola. Börjar 12.30 så jag hinner  och ta en morgonpro. menad, äta lunch och sedan traska till skolan. Ska lägga till saker  i min tenta genom en bok som jag inte har. Efter det blir det gymmet =)

Nu ska jag se om jag orkar traska upp vid 8-tiden imorgon som idag. Får tvinga mig, kanske hinner till skolan lite tidigare och sitta med tentan då istället.

Tänkte lägga mig innan 23 idag och ligga och läsa lite. Nu är bara frågan om man lyckas somna pga min nap tidigare idag, time will tell.

Ska fortsätta skypa med Robin lite <3

Woho

Vaknade av kl för inte så länge sedan då jag var tvungen att kolla när jag började skolan och insåg att jag var ledig idag, göttans! Inte nog med det så är jag uppe tidigt, bra Louise!

Idag vankas plugg, träning och städning!

Tänkte ta en morgon promenad innan frukosten, måste till affären ändå och köpa lite saker så det passar perfekt !

Ha en bra dag!

http://3.bp.blogspot.com/_OOu1DWGfmes/TKmBCSRycuI/AAAAAAAAAy4/8HFXHuDZSvc/s1600/ledig-vardag-lyx.jpg

20-10-022-1

Nu börjar en ny vecka och två examinationer ska utföras. En hemtenta som jag endast har ca en sida kvar på, due fredag. På torsdag har jag ett litteraturseminarium. De två nästkommande veckorna kommer präglas av fältstudie. Vi ska intervjua en vårdcentral och sedan skriva ett arbete och göra en monter. Ska bli kul =) intervjun gjordes idag av några gruppmedlemmar, ska bli kul att höra vad de kom fram till imorgon i skolan.

Jag åkte som sagt till Robin i onsdag egentligen skulle jag ha kommit på torsdagen men min grupp sket i det litteraturseminariet vi skulle ha =p. Jag kom till Robin, ringde honom för jag skulle be honom titta på månen så skulle jag stå och vinka utanför men jag kom inte fram. Inga singnaler gick fram och jag försökte och försökte. Trodde han hade stängt av den för han var på gymmet eller nåt men tillslut fick jag tag på honom ( efter ca 45 min) och det var svinkallt ute. ville inte bara ringa på dörren =p. Jag fick komma på något nytt. Jag stod nu utanför dörren och bad honom se om min halsduk låg i hallen ( vilket den inte gjorde då jag hade den på mig ) han gick och tittade och då ringde jag på dörren, Robin blev väldigt överaskad och glad såklart =)

På fredagen träffade jag hans bror Mattias, Anna och deras 2,5 mån baby Lovis. Hon var såååå himla söt,  liten och go =) Jag höll henne en gång, får nog öva mer på det där med babyhållande =p.
Helgen spenderade vi med dem, lagade mat, pratade, gick på promenader, kollade på film och beskådade Lovis som fick mycket av uppmärksamheten!

De åkte hem på söndagen och jag och Robin tog det lugnt.

Idag åkte jag hem, ville sååå inte lämna en varm säng idag för att traska till bussen som tog med till tåget som tog mit till Trollhättan. Det är endast is på dessa gator, fick gå sakta som en vandrande pinne ju =P
Och jag köpte toapapper =P

Det enda jag har gjort idag är att laga mat, kollat på lite serier och skrivit lite på tentan. Känner mig trött så det blir nog tidigt isängs ikväll för min del...

Och så har jag ju ändrat lite i bloggen också =P
Och så hade mina blommor jag fick av Robin slått ut och de ser jättefina ut nu =)

På torsdag eller fredag kommer jag till Mark igen =)

Ensam!

Jag är uttråkad! Robin sover som vanligt, varför kan inte han vara vaken på kvällarna och pigg som jag är. Han är ju ledig från skolan på morgonen. Sovss länge och sedan ligga och dra sig på morgonen, får ju nästan binda fast honom på mornarna så han ska ligga kvar och krama mig =(

Jag har kommit till den tiden i ett förhållande då man inte längre svävar på moln och inte ser skravanker. Jag har hittat sidor jag inte gillar hos mig själv eller Robin. Men ingen är ju perfekt, det vet ju alla. En relation går ju igenom så många faser. Man lär känna personen mer och utvecklas själv som person. Jag funderar ofta på vårt förhållande, mycket är fortfarande bra men vissa saker irriterar jag mig för, vill inte gå in på detaljer.
hör ihop
Så vad gör jag här i min ensamhet i ett rum i Karlstad med mitt enda sällskap, datorn? Funderar över saker, grubblar över saker, analyserar saker och försöker hitta lösningar - vart kommer jag? Ingenstans! Det som kommer hjälpa är en god natts sömn. Bearbeta saker pch se allt från ett annat perspektiv imorgon.

Jag har till och med gråtit en skvätt, inte a mina tankar utan för den nya OTH avsnittet jag så. Så romantiskt det var. Önskar att Robin hade gjort något sådant för mig. Jag älskar verkligen romantiska gester, älskar att göra dem men speciellt att få dem. Ge något och vilja få något tillbaka hör ihop.

Fan jag är inte trött än. Jag kan ju väcka Robin men han skulle inte orka vara vaken och lyssna på mig utan somna ifrån mig så jag ser inget behov till att väcka honom.

Lite om morgondagen då!
Jag ska ge payback, sova länge så Robin får smaka på sin egna medicin han är så bra på att ta ut =P
Jag ska träffa hans bror, Anna och Lovis vilket ska bli kul.
Jag ska plugga lite, läsa en bok om avikande sociologi samt skriva på min hemtenta lite.
Okej det är planerat sedan får vi se vad som ska göras på kvällen.

Inte sömning än, Robin snarkar, blir galen, ska gå och putta till honom när jag slutar skriva, vilket är nu!
God natt mina läsare, hoppas ni sover så gott, vart i världen ni befinner er =)

En vanlig konversation =P

Louise: Robin säg något
Robin: nu, eller vad, säg något??
Louise: såg något!
Robin: vad ska jag säga?, Ja?? Snopp i stärten
Louise: vaa? Snopp i sjärten
Robin: Men jag vet inte. Louise säg något?
Louise : Jag älskar dig
Robin : Det var ett bra svar, älskar dig också!

<3

Fick nyss ett bud av en vacker bukett från Robin <3

Älskar dig !



https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/100_6449_132735440.jpg

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/100_6452_132735461.jpg

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/100_6453_132735503.jpg

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/100_6450_132735622.jpg

Beautifulness

Vi var på en promenad med Robin mamma och hennes sambo då de var på besök över natten. De skulle åka skidor inte så lång från Karlstad så de besökte Robin och mig. Robin visade lite av Karlstad seadn bjöd hans mamma oss på middag.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/dsc00114_132706939.jpg

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/dsc00106_132707019.jpg

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/dsc00120_132707125.jpg

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/dsc00132_132707195.jpg

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/dsc00128_132707231.jpg

Kärlek<3

Mina presenter och stämningen inför Robins födelsedag/alla hjärtans dag gick galant =D Det blev så mysigt så!

Vad tycks?

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/dsc00139_132705721.jpg

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/dsc00136_132705744.jpg

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/dsc00138_132705777.jpg

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/dsc00135_132705879.jpg

Jag var så spänd när Robin skulle öppna sina presenter. Första han fick öppna var den lilla som var ett allahjärtans dag kit öven, med lite ljus, choklad, hjärtan och lite spel =P

Den stora var ju min skrapbook om vårt förstå år, när han såg kom det glädjetårar <3 sedan började jag också gråta =P Det tog ett tag för Robin att gå igenom den pga att han inte såg något.
Jag hade lyckats! Precis den realtionen hade jag väntat mig. Han var så glad över presenten att jag fick en massa kyssar och kramar hela dagen!

Vi lagade sedan mat och jag blev så sömnig att jag somnade =P

Kvällen avslutades med kycklingrulle och film sedan somnade vi snabbt!

Älskar dig Robin <3

Alla hjärtans dag + en speciell dag!

Grattis alla på kärlekems dag. Må du fira den med nära och kära. Gör allt i kärlekens tecken <3
Grattis till min underbara älskling som fyller 24 år idag =)
Jag har nu pynat och städat lite på hans rum. Snart ska jag börja med maten och överaska honom =)
Jag ska sprida ut rosenblad på sängen och lite var stans men behålla någon som jag kan ge honom när han kommer innanför dörren !
Det är så roligt att göra något romantiskt för den man älskar.
Jag går på drogen KÄRLEK dag :D
Love you all <3<3
Grattis älskling!

Mirror mirror on the floor, CPR anyone!

Då var det fredag då =) ÄNTLIGREN! Beger mig till Robin som jag inte har sett på hela 1 vecka =P. Jag har seriöst kyssabsinens =P! SKa se om jag hinner med lite plugg också. Ska ju spendera fyra timmar på tåg där man kan få gjort en heö del om man sätter igång, vilket är mitt mål

Tills nästa vecka ska vi läsa en bok som heter diagnosens makt. Jag har redan läst den men borde läsa den en gång till eftersom vi ska ha ett diskuterande litteraturseminarieum om boken.

Idag var jag även på hjär och lungräddnings kurs! Väldigt roligt och nu kan jag allt, nästan allt. Vi fick lära oss andning och kompression. Det har ju kommit nya regler. Nu ska man trycka 30 gånger och sedan blåsa in två gånger. Nu kan man det och behöver inte gå med okunskap när någon blir medvetslös, känns säkert. Man måste repetera kurser varje år men skolan ger oss bara ett tillfälle så man får repetera det själv genom att gå kursen någon annan stans. Jag har ofta funderar på hur man skulle reagera i en sådan krissituation när någon får hjärstillestånd. Att jag inte hade den kunskap jag fik idag gjorde mig nervös för att hamna i en sådan situation men nu har jag mer kunskaper och kan rädda folk om det kommer till det.

Till min spegel då, den föll i golvet och så har man skaffat sig sju års olycka =p som tur var så tror jag inte på det. Blev bara så arg att jag var så klantig och att min spegel gick sönder =(

Det har snöat konstans i ca 2 dygn nu och det är snböstorm, höll på att snöa bort när jag gick från skolan. Vågar inte titta ut nu, jag som ville att våren skulle börja men icke så. Den jävla snön ska komma tillbaka och bita mig i baken.. Och inte nog med det så blir mina foingar kalla..

En timme till så får jag bege mig till tåget för färd mot Karlstad =D=D=D=D

Ha en bra fredag vänner!

Fallbeskrivning + tankeschema

Det är väldigt kul att skriva fallbeskrivningar. Vi har en hemtenta där vi ska skriva en och sedan se vad vi kan göra för att hjälpa personer, vilka omvårdnadshandlinga som ska göras osv. Detta gör vi med hjälp at ett tanke schema. Där skriver man ser med man ser, sedan symtom, problemanalys, konsekvenser, åtgärdsanalys och några steg till. Tid tar det men det är mycket givande. En bra metod när man sitter med en person som man ska hjälpa men inte riktigt vet hur man ska göra det.

Nu ska jag gå till badrummet och brosta tänderna sedan blir det sängen och läsa lite innan jag drar mig till drömmarnas land =)

Bilder från helgen mina tjejor var hos mig =)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/100_6200_131531105.jpg

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/100_6215_131531207.jpg

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/100_6189_131531375.jpg

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/100_6193_131531428.jpg

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/100_6213_131531484.jpg

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/100_6243_131531808.jpg


Nawww vad jag saknar er!

Hos Sofie

Jag hade en jätterolig helg hos Sofie. Vi pratade, dansade, festade, spelade dans-wii, sjöng kareoke, tränade zumba, åt bakfyllepizza och såg Daniel Adam Ray och jag längtar så tillbaka till henne!

Lite bilder från denna roliga helg!


https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/page_131530364.jpg

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2011/100_6393_131530670.jpg

=)

Ruuuun ruuuuuuuuunnnnn....

Jag vaknade nyss, svettig som bara den. Tårarna rann ner från mina kinder i drömmen. Jag sprang och gömde mig från bestta personer. Mamma, Emelie och Robin vara inte dem själva. De ville fånga mig, vet inte vad de skulle göra med mig. Jag sprang i Assberg mot Sofia då jag hoppades att hon inte var besatt. Jag visste att Emelie var besatt då jag hade ringt henne och hyperventilerat och hon hade inte brytt sig. Bara satt i andra ändan och vara hur lugn som helst när jag sa att jag blev jagad och massa andra saker, så skulle hon aldrig göra i verkligheten =P.

Jag gömde mig i buskarna medan de gick och letade efter mig, det är det sista jag kommer ihåg innan jag vaknade. Jag vill ju drömma vidare, älskar mardrömmar =) Fast jag gillade inte känslan att bli våldtagen av en besatt Robin =S usch vill ha MIN Robin istället!

20110201

Nu har då februari börjat. Ny månad, nya roliga saker!
I helgen hade jag besök av två speciella Skenebor och jag hade det jätteroligt =)

I måndag bestämde jag mig för att INTE börja en tredje kurs, hade en lite panikattack under kvällen innan och då var det bara att inse fakta. Idag var det en lugn dag i skolan. En föreläsning om casemetodik - utefter ett fall ska man se hur personens situation ser ut, hinder/resurser i livet och sedan hitta åtgärder och vad de kan få för positiva och negativa konsekvenser. Det påminde mig om omvårdnadsprocessen.
Efter det kom en person som har gått den två-åriga lingen innan oss med ungefärt samma innehåll. Hon berättade för oss om sin tid på utbildningen och vad hon såg på framtiden med jobb om det var svårt att hitta något jobb. Hon hade bara positiva saker att säga =)

Jag började fundera på vad jag skulle vilja arbete med efter denna utbilning innan jag så småningom söker in på polishögskola och då kommer jag nog gå den på distans så jag kan jobba samtidigt vilket jag behöver göra för jag kan inte ta mer csn.

Jag funderade på boendestöd, behandlingsarbete för missbrukare eller självskadebeteende. Ska kika runt lite!

Imorgon kommer Robin hit och stanna till torsdag. Vi kom unfund med att två och en halv vecka utan varandra inte skulle gå så han får göra en snabbvisit till mig innan jag åker till Sofie på fredag, det ska bli kul =)

Jag har nyss varit ute och sprungit. Skulle gått och köpa kladdkaka men bestämde mig för att springa istället! Mycket mer hälsosammare! Så nu blir det att plugga lite och skypa med älsklingen och sedan slapp framför tv en stund innan det bär av till sägen!

RSS 2.0