Nervös....

Kl 13.45 börjar jag min fem veckors praktik, endast några timmar tills dess. Jag är ganska nervös och vill bara åka dit nu, gillar inte att behöva vänta på saker!

Det känns underbart att ha börjat gymma igen, känner av träningsvärken =P så idag blir det att vila. Jag och Robin har även ätit väldigt nyttigt dessa dagar vi tränat och det kommer vi fortsätta göra! Jag ska inte väga mig på 1 månad och sedan se hur mycket vikt som jag gått ner. Ska bli spännande :)

Kollar nog på klockan en gång var femte minut, kan det inte gå snabbare så jag kan komma iväg och slipper vara så nervös. Min nervositet brukar släppa när jag väl gör det jag ska göra (förutom att prata inför folk ;) ) eller besöka det jag ska besöka.

Igår beställde jag även en iphone 4s som jag hoppas snart ska trilla ner i brevlådan, jag ska behålla mitt gamla nummer så ni behöver inte byta det.
Jag väntar även på Robins födelsedagspresent och lite kläder, inredningssaker jag beställt från HM samt lite smink från sleek. Denna månad har jag shoppat en hel del men fått väldigt mycket saker, nya saker och det behövdes då jag rensade ut min garderob och såg hur tomt det blev, eller inte =P. Ingen fara om fyra veckor får jag csn och lön så och jag har sparat undan lite pengar denna månad också samt har en liten slant kvar på mitt konto så jag klarar mig galant!

Ny roligt vecka!

Igår hade jag fullt upp! Började med att jag tog sovmorgon, försökte hindra Robin från att gå upp men morgonpigg som han är så sjönk den planen :P. Sedan blev det lite städning som jag ska fortsätta med idag, enbart dammsugning och en disk kvar.

Kl 15 befann jag mig på min utbildning till stödperson på brottsofferjouren då vi pratade om barnkonventionen och det var roligt, jag och en till är helt nya. Sedan hämtade Robin upp mig då det var dags att åka till gymmet för sförsta gången på typ ett år men oj så skönt det var att träna och inte mycket träningsverk idag, får köra hårdare idag istället.

Nu ska jag snart äta frukost och imorgon ska jag börja på min praktik, är sååå nervös!

Funderar på att köpa en iphone 4s !

In my own little corner....

Under min tvätt-tid idag var det någon människa som glömt sin tvätt i maskinerna. Jag tog ut dem och la in mig, varje gång jag sedan gick till tvättstugan såg jag inte en syn av någon som ville hämta sin tvätt, inte någon gång under de tre tim jag tvättade, weird, vil inte folk ha sin tvätt eller?

Åt tacos som planerat och sitter nu och tar mig ett glas vin till vampire diaries. Mysfaktor på hög nivå! Önskar mig lite sällskap dock, men en natt ska jag klara av!

Imorgon vet jag inte vad dagen erbjuder, får se helt enkelt!

Beställde tre ögonskuggspaletter från sleek märket innan i brist på annat. Shopoholic nästa =P.

Varför kan det inte komma ut några treor på marks bostad, bara en massa tvåor och de är lika stor som min men jag vill ha större =P.

Jag fick lite social kommunikation innan. Min kära pappa ringde och pratade en stund om allt möjligt, mycket trevligt, kände mig lite ensam så pappa förgyllde min kväll :) tack pappa!

Nej nu får jag återgå till mitt vin och mina vampyrer :P

Trevligt lördag mina vänner och familj!

God morgon världen!

Känner mig utvilad efter nio tim i sängen :). Denna fredag består av att tvätta, städa, plugga lite och ta det lugnt - själv! Robin ska till sin pappa ikväll och sover i Kinna så jag får inte se honom förrän imorgon, kommer kännas tomt! Jag hade inte fått mitt schema till min praktikplats igår så jag fick ringa upp min handledare och så fick jag det, jobba två av fem helger då det är skönt och inga dubbla pass som man är van vid ifrån hemtjänsten.

Bussarna går lite dåligt dit och den tar ca 1 h 15 min så jag får låna Robins bil när jag behöver den, så skönt för då tar det bara 20 min dit :). På söndag ska vi ta en sväng dit så jag vet var jag ska nästa vecka.

Jag är lite nervös inför att börja praktisera. Är mest nervös över att göra fel eller säga fel saker, vilket nog är den vanligaste nervös-reaktionen för många. Att ta in allt man lärt sig under 1,5 år och försöka använda sig av det, att komma ihåg det för det första kommer blir en utmaning. Men jag ska ta en dag i taget, prata med min handledare mycket och med patienterna. Ska bli sjuk intressant att praktisera inom rättspsykiatrin. Många har nog fördommar att det är galningar som sitter där inne, vilket jag definitivt inte tror, de är bara människor som har gjort lite felsteg i sina liv och sedan behöver lite hjälp. Jag är inte det minsta rädd utan ser väldigt mycket fram emot att hjälpa personerna där.


4 år idag

På denna dag för exakt 4 år sedan så fick jag mitt körkort! En underbar känsla och jag kom ihåg att jag hämtade upp Sofia och Amra dagen därpå och vi tog en sväng i pappas peugout.

För 21 månader blev jag och Robin tillsammans...

Om tre firar vi två år tillsammans...

Om 11 månader är det julafton...

Imorse var jag inte alls peppad att gå till skolan, låg länge i sängen och fundrade starkt för att ligga kvar! Men jag kom upp och var stolt at jag lyckades :P även om sängen skrek efter min värme!
Skolan bjöd på en halvdag med föreläsare från olika verksamheter från Trollhättan och Växjö. Det var väldigt intressant och lärarikt så vi vet vad som finns ute, hur deras verksamheter fungerar, vad de har för utbildning, lön och hur de arbetar. Bra när man sedan ska söka jobb. Mannen från Växjö var skitbra! Växjö har den första rättspsykiatriska enheten som bildades i Sverige och han ansåg att vi hade en bra och varierande utbildning och att vi skulle söka jobb där sedan när vi var klara med våra studier.

Först ska man bara ta sig igenom de resterande tre teminerna sedan får man se vart framtiden tar mig!

Nu på måndag börjar våran fem veckors praktik, kommer kännas konstigt att inte vara i skolan men det kommer bli sjukt intressant och lärorikt att få jobba på rättspsyk i Vänersborg.

Snart blir det att tvätta i tre timmar och plugga lite till. Imorgon ska vi ha samtalsmetodik i grupp. Sitta och föra samtal med varandra om vardagsproblem.

Jag fick hem det jag beställde från cdon - vampire diaries säsong 1-2, blir att kolla några avnitt i helgen :)
Ska väcka min sötnos nu, han skulle bara sova i 30 min ;). Idag har jag beställt min födelsedagspresent till honom, min honeybunny blir 25, tiden går fort :P!

Uppe med tuppen!

Idag var jag illa tvungen att vakna tidigt då de ska komma och täta fönstren i min lägenhet, vilket de håller på med nu. Känns meningslöst att gå lägga sig sen igen, lika bra att vara vaken så man kan somna tidigt ikväll!

Denna dag kommer jag plugga samtalsmetodik och ikväll kanske det blir att jag och Robin börjar på gym. Ska bli awesome! Att äntligen komma igång med träningen och nu när jag inte äter godis, kakor, snacks och bara dricker dricka på helgerna känns det som om min vikt kommer rinna av ;)

Ska städa lite också idag och eventuellt slänga saker, har två flyttlådor med böcker som ska bort och diverse andra saker som en tjock tv. Då blir det lite mer plats i lägenheten!

BURRRRR nu blir det kallt, då de har öppet fönstren för att täta, kan de inte vara klara snart! Jag vill äta frukost i lugn och ro med min tidning!

We were here!

Ikea! Vilket underbart ställe! När vi flyttar då blir det lite mer inköp där :) Vi åkte dit i lördags morgon för att shoppa en klädställning till mig och lite småsaker. Sedan var det tänkt att vi skulle åka och äta middag och avsluta kvällen med bio men icke sa Louise och Robin, det vräkte ner snö så vi ville inte riskera att bli fast någonstans så det var bara att åka hem  igen. Hemma käkade vi pizza och kollade på film innan vi gick och la oss runt 00.

Idag är en pluggdag för mig och letande efter resa till Thailand :)
Hade en hemsk dröm inatt! Drömde jag var kidnappad och hölls fången med en fotboja och jag kunde inte fly. Jag var väldigt glad att jag såg Robin bredvid mig när jag vakna. Vaknade och kände mig lite rädd men jag kramade om Robin och kände mig trygg!

Jag har gjort ordning i vårat sovrum, kolla!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2012/dsc01815_185606573.jpg

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2012/dsc01814_185606666.jpg


I dit it again

En trött Louise begav sig till skolan idag efter många om och men! Hade skola till 13 sedan tänkte jag gå och shoppa lite, kom till Åhlens och insåg att jag glömt mig plånbok hemma, jävla skit tänkte jag så det var bara att åka hem igen. Insåg att jag ville shoppa ändå så jag tog min plånbok och åkte in till centrum igen. Kom hem med tre kassor från Åhlens, Gina tricot och hemmakväll :).

Fick med mig hem

5 tröjor
2 nagellack
2 skärp
5 halsband
4 filmer
1 väska

Tror det var allt och är nöjd med hela skaran av saker :)

Nu är jag ledig tills på tisdag morgon så denna helg går åt till att plugga, städa, slänga skräp och mysa med filmer, god mat och sällskap. Lite vin får man nog klämma in också, har en del i kylen =P.

Men imorgon ska jag ha en lång sovmorgon :) för det är jag värd!

Shopping? Ja gärna!

Hade skola i sex tim idag, givande då vi pratade om olika psykopedagogiska arbetsmetoder man kan använda sig av med personen man jobbar med. Vissa hade vi redan stött på innan så det behövde vi inte gå igenom igen.

Kom hem och lagade chili con carne, mummmss! Robin skulle åka och tvätta sin bil då jag föreslåg Överby så vi slängde lite skräp samtidigt. Jag kom hem med tre påsar kläder också, väldigt roligt ska snart pröva allt.

Jag fick hem:

1 svart klänning
1 orange kjol
1 väska
Ett paraply
4 toppar
2 glitterkoftor

Allt gick på 400 kr  - Visst älskar man bara rea!! Blir nog lite mer till helgen :P

Fick hem lite nya böcker som jag beställt till kursen samt tre pocket jag ska läsa :) Ska börja med att läsa 3096 dagar av MAtascha Kampusch - Hon som blev kidnappad som 10 åring och hölls fången tills hon lyckades rymma åtta år senare. Kommer blir en intressant läsning ikväll!

Nu till helgen blir det att röja ut lägenheten, slänga allt som bara stått i ett hörn i snart ett år! Thank god att Robin har skaffat bli nu :)

Nytt år - Ny termin - Nya planer

Jag avslutade 2011 med en resa till Teneriffa, en händelsrikt nyår, tenaskrivande och började 2012 med vänner, familj och en massa jobb.

Vi har börjat på en ny kurs i skolan och nu är det endast tre terminer tills jag tar min examen. Sabina däremot tar sin på fredag, lyckosten :P. Robin har köpt bil som vi crusade i till Trollhättan igår och kom hem till en stööökig lägenhet, blir att städa hela dagen, åka och storhandla då det ekar i kylen, tvätta och kolla på serier som jag missat se när jag var i Mark.

Snart drar jag mot tvättstugan och sedan blir det lite mer serier.

Lovar att blogga mer nu! Har ju en jädrans massa bilder att lägg ut från Teneriffa och nyår :)

RSS 2.0