Sleepy time

Nu ska Törnrosa sova i 100 år ( minus 99 år, 11 månader, 29/30 dagar, 15 h ) haha. Imorgon har jag sovmorgon men ska upp tidigt och pluggaa lite, om jag nu kommer upp det vill säga =P

Sedan blir det skola i 3 h och därefter gymmet igen =)  Kvällen är oplanerad än så länge...

Nu ska jag läsa en bok!

Natti natti mina små kryp



Louise Over and Out




Today it´s thusday

Jag försov mig imorse men som tur är missade jag inget i skolan. Kom till skolan vid 11 och min grupp och jag började med grupparbetet. Vi skulle kritisera en vetenskaplig artikel. Tog bara två timmar sedan bar det av till gymmet och det var skönt, kunde knappt lyfta mina armar efter det =p

KOm hem och åt mängder med mat =P

Ska städa lite och sedan ta en dusch och plugga lite. Nu ska vi granska en c-uppsats tills på torsdag. Så jag tar halva idag och resten imorgon =)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2010/000_0015_119545698.jpg

=(






Känner inte för att gå till gymmet idag!
Ingen ork, ingen motivation, ingen glädje


Får bli en minipromenad till affären istället.....

Grattis på namnsdagen

Idag har Sune namnsdag

Det innebär att min pappa har namnsdag.
Det innebär att Kristoffer har sin andranamnsdag.

Grattis till er båda!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2010/jul-till-sep-09-mobilbilder-001-kopia_119345809.jpg


Todays to do list

Vad ska lilla Louise göra idag då?
Let´s see.......

- Blir att skriva den första delen på min hemtenta, har gjort den klar men ska bara omformulera den till en berättelse.
- Läsa några kapitel ur socialt arbete boken som jag ska använda till min hemtenta, har redan läst ur de andra två böckerna så en kvar nu sedan är det bara att sätta igång med skrivandet igen!
- Städa vilket innebär tre saker idag nämligen diska, dammsuga och plocka upp saker
- Gymma någon timme idag, ETT MÅSTE, var ett tag sedan jag var där nu!
- Laga mat
- Handla grönsaker och pasta
- Slappa med film ikväll =)

NU blir det plugg i minst två timmar

See ya later


Julen är här


https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2010/100_5055_119342204.jpg
Före

Efter

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2010/100_5058_119342226.jpg

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2010/100_5068_119342336.jpg


Done!

R.I.P Leslie Nielsen

http://www.pollsb.com/photos/o/202844-leslie_nielsen.jpg

Som jag älskade hans filmer =) så roliga! Som minne till honom ska jag se på en film av honom!

Lördag

Igår lagade jag tre rätters middag till Robin och det blev väldigt bra! Hade tänk ca 40 ljus som oringade oss sedan spelades kärleksmusik från datorn. Väldigt romantiskt var det. Till det drack vi vin, ohh vad jag hade saknat vinet =P
Det värsta är att jag har världens diska att ta itu med nu =P

Ikväll ska vi ses på Harry Potter, jippi !

Nu ska jag plugga medan Robin ser på vem kan slå filip och fredrig som inte är min grej!
Så mys i sängen själv med en bok!

Ha en underbar lördag mina änglar!

Säkert jobb i framtiden?

Det har under hela min utbildning hitills ifrågasatts om vi kommer få jobb efter examen. Eftersom vi inte får en titel som är vi inte lika eftertraktare. Vissa arbetsgivare kanske anställer en socionom eller socialpedagog istället för en person med en utbildning som jag. När jag gå ut har jag en kandidatexamen i vårdvetenskap. Eftersom vårad program kommer från högsta topp, regeringen så borde vi vara eftertraktade. Vi har en specialtet på personer med psykisk ohälsa. En socionom har en mer bredare perspektiv än oss men har inte lika mycket kunskap om personer med psykisk ohälsa som jag kommer ha sedan då vårad program är inriktat på det.

Många arbetsgivare har inte ens hört talas om att det finns ett program som vårt och kanske är lite skeptiska mot att anställa någon av oss i framtiden. Våra lärare försöker sprida ordet så lång som möjligt. Genom media och kontakter. Chefen för kriminalvården är postiva till vår utbildning och kommande yrke då han var med och skapade programmet så där kan man få jobb.

Idag föreläste några verksamhetsföreträdare för oss. Ett boendestöd, kriminalvården, personligt ombud och daglig verksamhet. Det var mycket intressant och jag kan tänka mig att jobba som boendestöt, kriminalvård eller rättpsyk.

När vi sedan söker jobb så får förspråka de kunsakper vi har, vilket program vi har gått, vilka kurser vi gjort osv och inte se till att våran arbetsgivare hänger upp sig på titlen som vi inte har. Om vi nu inte får en titel innan vi går ut, det är ju 2,5 år kvar liksom.

Många i min klass är oroliga att inte få jobb eller en bra lön, jag å andra sidan vet att jag kommer jobba med det jag vill, för jag har ett mål, en framtid jag ser fram emot, en framtid där jag kan hjälpa personer som kämpar sig genom i livet och som vill komma på rätt väg igen. Jag vill göra skillnad för en person. Känna mig behövd, känna mig uppskattad. Kunna förmedla min kunskap på bästa möjliga sätt till varje individ. Få människor att inse att personer med någon form av psykisk ohälsa blir stigmatiserade och att det inte är rätt - man ska inte ha fördomar mot personer man inte vet något om eller känner.

Jag vill helt enkelt rädda världen!


Måste dansa!




Love it!

..........................................

Igår var jag på en våga - tala kurs. Det gik bra, vi fick göra en massa övningar i smågrupper och sedan framför alla. Lite nervös var jag, bara inför den stora klassen. Jag har två problem med att prata inför en stor grupp, att prata för fort, vilket jag har en tendens att göra ofta och att min puls går upp i 400 slag i minuten. Vill verkligen inte ha dessa känslor om man bara kunde blåsa bort dem!

Idag gjorde vi inte så mycket i skolan. hade en föreläsning om evidens och sedan satt vi i våran basgrupp och diskuterade olika perspektiv.
Kom hem och var ganska trött så jag sov i två h innan det var daxs att tvätta

Imorgon ska olika verksamhetsföreträdare komma och föreläsa för oss i skolan, det ska bli kul och intressant!
Efter det blir det gymmet sedan handla! Min kyl har ekat nu i två veckor, ska proppa den full med mat =p

Blir att plugga en del på torsdag kväll också =) Ska fortsätta på hemtentan

P
Nu ska jag plugga lite innan sängen =)

Louise Over and Out

Måndag

Ja då har denna helgen gått. Har spenderat fyra dygn med min älskling och snart ska jag bege mig hemåt till Trollhättan. Kl 18.56 går mitt tåg, vill inte men måste.. Denna helg har varit lugn. Jag och Robin skulle ha gått på den nya Harry Potter men ute sent innebar ingen biljett =( men men de får bli nästa helg istället :) Jag har faktiskt fått pluggat en del. Gjorde klart Siv - fallet, satt olika teorier på henne som ska redovisas på onsdag. Imorgon har vi ett seminarium, ska läsa igenom kompendiet igen alldeles strax. Har även nästan läst klart min bok - zebraflickan bara si så där 50 sidor kvar och då ska jag börja med min hemtenta till den boken.
Jag och Robin har även kollat på en massa filmer, hela x-men trilogin och några filmer därtill, lagat god mat och myst till max =)
Jag undrar hur mycket snö det är hemma i Trollis nu? Här i Karlstad snöar det som bara den...kan inte någon trolla bort snön? Please! Om exakt en månad idag startar mitt jullov och då blir det ått åka till Mark och vara där i en vecka, fira jul, nyår och sedan åka till Gran canaria, perfekt jullov. Ska bli så härligt att träffa alla igen hemma i Mark för jag saknar er alla så mycket!!

Underbara fredag!

Ja vad har man gjort denna vecka? Och förra?
Firade min farmors 90 års dag, vad snabbt hon växer upp =p sedan pluggade jag mest hela veckan. Detsamma gäller denna vecka. Har pluggat mycket, gjort ett grupparbete. Igår åkte jag till Robin. Sitter framför hans dator nu när han är i skolan och skriver tenta - håller tummarna för honom. Jag tänkte jag skulle plugga lite också innan han kommer hem =D har ett arbete att skriva, ett seminarium på tisdag där vi ska diskutera olika texter som handlar om vetenskapsteori sedan ska jag läsa ut en bok. Som vi sedan ska skriva en hemtenta om, men den ska inte vara inne förrän den 17 dec men gött att vara ute i god tid också :=)
Nu blir det pluggning!
ha en underbar helg mina vänner =D

Helgen vecka 44

Började med en två timmars tågfärd till Robin. Var framme kl 22.40 och då vankades det pannkakor som min kära pojkvän hade lagat, på order av mig =P. Det blev sängen ganska tidigt den dagen.

Fredagen hjälpte jag Robin med hans hemtenta om genus i grupp. Vi kom fram till bra diskussioner och svar. Hela dagen satt vi och pluggade var för sig. Jag läste i min utvecklingspsykologibok, hann med en del när inte Robin avbröd mig då han behövde lite inspiration av mig. På kvällen åt vi pizza och kollade på halva inception som vi inte tyckte om!

Lördagen var en sovdag, vi gick upp 11, gick och la oss vid 14 sov i tre timmar och gick och la oss vid 00 igen. Vi hann med en promenad till affären, gjorde tacos och såg på två filmer.

Söndagen, ja vad gjorde vi då? Vaknade sent kollade på avatar, lagade mat och sedan sov vi...

Måndagen alltså idag. Jag åkte från Karlstad nio imorse, det var jobbigt! jobbigt att vara med min kärlek i tre hela dygn och sedan lämna honom, buhu!!!! Kom hem och så var det dags att besöka tandläkaren. Hade inga hål men de bekräftade att jag gnisstrar tänder på natten eller har gjort det. Jag ska dit imorgon igen och täckna en frisktandvård (försäkring) bara 40 kr /månad eftersom mina tänder var i såpass bra skick så behövde jag inte betala mer :) woho!

Kom hem och var skithungrig och lagade lite mat. Kycklig med ungstekta grönsaker och råris, mumma! Åkte sedan till gymmet och tränade armar, axlar och lite kondition.

Nu tänkte jag plugga lite. Har en redovisning imorgon =S=S=S som jag ska  öva till. Kl 21 ska jag se på film, national treasure =D

Louise Over and Out

Bilder :D

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2010/20-tal_115360698.jpg

Flapper Louise - 20 talet =D


https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2010/emelie-21_115360887.jpg

Emelies 21 års dag - lite vin och saker och ting händer =p


https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2010/hotellet_115361104.jpg

Hotellet =D bättre musik tack!


https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2010/bilfrd_115361714.jpg

Jag och Robin körde hem dessa små krya =p


Saknar alla mina fina flickor =D


Tack för en underbar helg =D=D

Uppdatering behövs!

Nu har jag äntligen tid att återberätta helgen som varit!! Hade en underbar helg hemma i mark :D saknar alla! Hann träffa alla som jag ville, woho, hann festa och spenderat lite tid med Robin också =D en perfekt helg var det.

Får inte glömma att Emelie fyllde 21 =D välkommen till klubben. Vegas nästa :P!!!

Denna vecka har min bror varit här. Jag hade varit i skolan, hadt seminarium som jag blev godkänd på, hade en sådan panik då jag inte gillar att prata inför klassen likså diskutera inför klassen. Tycker hela tiden att det jag säger låter helt orimligt och att ingen  ska fatta avd jag menar, att jag har konstiga tankar eller är helt kockobäng.

Idag har vi arbetat med vårat grupparbete om en omvårdnadsteori. På tisdag har vi redovisningen och jag ska bra öva in det jag ska säga och försöka att INTE vara nervös!

Imorgon har vi något som heter framtidsverkstad, får se vad det innebär sedan efter det ska jag till gymmet! Kl 19.58 åker jag två timmar upp i landet mot Karlstad =D 4 dagar med min älskling kommer vara fantastiskt. Måste nog slänga in lite plugg emellan alla kyssar också =p

Snart ska jag börja packa och plugga lite också :)

Ha en trevlig kväll.... Bilder från helgen kommer upp snart!

RSS 2.0