En dag

Kvar har jag på min fem veckors praktik! Kan inte fatta detta, det har gått fort och man har skapat relationer med vissa. Det kommer kännas jobbigt att inte få träffa dessa människor igen :( ! Att se hur de blir bättre och bättre och ibland sämre och att man hjälpte dem igenom det! Att se ett leende hos dom gör mig så glad och att de är så snälla och respekterar mig som en i personalen och inte bara som en praktikant !

Imorgon ska jag ge dem hembakta kanelbullar och kärleksmums, blir att baka ikväll! Och imorgon bär det av till Mark :):):)!!!


Nattlig läsning


Maten


Kvällsmat

Hemmagjord jordnötssås med kyckling ris och sallad :) mums!


Vart befinner Robin sig?


Here I go again


Årets första


Uppe med tuppen

Redan nu har jag hunnit med en hel del. Gick upp 7 för att tvätta och det är nu klart. Jag har varit i affären och hämtat ut ett paket. Tänkte sätta mig ner och plugga lite innan det är dax att åka till praktiken!

Och inte nog med min morgon så har hela Sverige tagit del av en historisk händelse, kronprinsessan Viktoria och daniel har fått en liten prinsessa! Stort grattis :)

Tog lite bilder på väg till affären


Omvårdnad

Nu sitter jag med en av mina vfu uppgifter. Jag ska utforma en i omvårdnadsplan om en av mina patienter och det går som en dans på rosor. Jag har identifierat resurs och hinder denna patient har och summerat inom vilka områden de rör sig inom. Det enda jag har kvar är mina åtgärder som denna person ska få. Inte det minsta svårt men så roligt att göra!! Mycket roligare att göra det på en verklig person än på en fallbeskrivning som vi brukar. Sedan ska jag bara renskriva det och så är jag klar med min första uppgift!

Jag har ännu mer träningsvärk i mina magmuskler nu, ända upp till revbenen :( ajaj, det var en pina att gå upp från sängen imorse och till och med att vända sig i sängen var en utmaning!

Men men det blir gymmet när Robin kommer hem och då blir det ingen träning för magen iallafall :p


Tisdag

Inga semlor för Louise idag fast hon har blivit läskas hela dagen på praktiken! Det skulle vara sjukt gott med en! Inte nog med det har jag träningsvärk i mina magmuskler sedan träningen igår ;) blir en sväng dit igen senare idag när Robin kommer hem !

Imorgon är jag ledig och ska ta sovmorgon till 9 , kl 10 ska jag tvätta. Blir även att börja på mina praktik uppgifter. Endast 1,5 vecka kvar på brinkåsen :( kommer bli en sorglig dag att lämna alla! Men det ska bli skönt att komma till skola igen och få sovmorgon fler gånger i veckan ;)!

Nästa vecka kommer jag och Robin hem till mark :)!!!ska bli skitkul, längtar efter att få se alla, var ju i januari sist!


Söndag

Det var väldigt gött att få sova ut idag! Gick upp halv tio ock pysslade lite. Helst skulle det vara skönt att vara hemma idag men Robin är på jobbet så att vara hemma själv skulle bara vara tråkigt ! Så nu är jag på väg till praktiken igen. Jag har räknat ut att det bara är 10 dagar till jag har praktik, två veckor :) skulle gärna vilja praktisera längre så jag kan lära mig mer men men man kan inte alltid få som man vill!

Jag drömde om zombies inatt, otäckt var det för jag var nära på att "dö" hela tiden. Jag har nog aldrig drömt om dem innan !
Jag började läsa 3096 dagar igår om en tjej i Ungern som hölls fången i åtta år innan hon lyckades fly, ska fortsätta ikväll.


Blir så arg!

Inatt kunde jag inte sluta läsa denna bok. Jag la mig runt 23 och började läsa. Kl 1.30 slutade och då hade jag läst ut den, hade halva kvar ungefär. Fan vad lätt det är att fastna framför en bok!

Det var en biografi om en tjej som vid tidig ålder sattes på olika barnhem / ungdomsanstalter då hennes pappa var alkoholist och mamman led av bipolär tror jag (fick den upplevelsen) och de kunde inte ta hand om tjejen och hennes syskon. Till en början hamnade hon på rätt hyfsade ställen men när hon var runt 12-13 sattes hon på ett ungdomshem för bråkiga flickor,även om hon inte var bråkig och har både fysisk och psykiskt frisk. Hon blev något enormt misshandlat på alla sätt. Personalen brydde sig inte, de gav henne runt 30 tabletter varje dag och hon fick inte reda på varför eller vad det var bra för (det visade sig att det var tabletter mot bl.a. Psykos, mani, depressioner, schizofreni vilket hon inte hade) hon var så drogad att hon knappt kunde stå, äta eller tänka. Hon hade biverkningar från medicinen hela tiden men personalen och läkaren på avdelningen sa att hon var mycket sjuk och de bokstavligen mobbade och trakasserade henne. Ingen visade henne medkänsla eller ansåg att något var fel. När hon var som mest drogad var hon ensam på en avdelning som har låst. När hon var "borta " utnyttjade två män henne sexuellt och till en början visste hon inte om det. Hon hade bara väldigt ont i sina nedre delar men ingen gjorde en undersökning eller trodde henne! Hon försökte ta livet av dig massa gånger men personalen ignorerade det och ansåg att hon bara ville ha uppmärksamhet.

Vid 18 års ålder var hon fri!

Jag var resande ca 89% av boken, hur i helvete kan man göra detta mot en flicka? Andra saker hände också men jag vill inte säga allt om någon vill läsa den. Jag grät ett antal gånger, ville bara slå personalen som jobbade med tjejen. De borde INTE jobba inom vården! Detta hände i början på 80-talet i England.
Det jag beundrade tjejen för i boken var hennes mod, envishet och att hon inte gav upp. En riktig kämpe. Hon hittade alltid något som var positivt om det var djur eller en vän och klarade sig igenom allt. Alla hennes upplevelser kommer följa henne livet ut men hon lever nu med familj , djur och hjälper andra som blivit sexuellt utnyttjade!

Nu blir det mat och Shutter island! Imorgon blir det sovmorgon och lite praktik igen!


Dricka blod

(blåbär, proviva) och kolla på vampire diaries då Robin sover!


Intressant läsning

Praktiken för denna dag är över. Mellanmålet är intaget och posten är läst. Jag har skummat igenom bojs tidning som heter brottsoffer och ska fortsätta ikväll.

Jag genomförde min intervju med min handledare idag så den ska jag sammanställa snart! Denna helg består av praktik och börjande på hemtentan.
Det känns så skönt att fått gjort intervjun så snabbt för då kan jag börja på tentan och fråga min handledare frågor om jag har några under tiden jag skriver den.

Vi hade även reflektionssamtal idag och det gick bra, intressant att höra hur mina andra klasskamrater har det på sina avdelningar.


My love


Merci mon amour

Detta fick jag av Robin på alla hjärtans dag, eller ja dagen efter då vi firade Robins födelsedag på alla hjärtansdag.

Jag ser fram emot att läsa boken :)


Handledning

Handledningen idag i skolan gick ut på att vi skulle diskutera en situation utifrån ett handledningsredskap och var och en fick berätta en situation de hade varit med om under sin praktik . Sedan ställde vi frågor till den som vi valde. Sedan diskuterade vi och sedan var det slut. Intressant dag, kort och koncist. Nu är jag hemma och ska göra lite lunch. Ska titta på lite serier och skicka in mitt cv till ett jobb jag ska söka i mark :) ikväll blir det gym då vi inte varit där på en hel vecka, fy skäms!


Tittut!

Har det tråkigt på bussen :p


Så gulligt

Mamma, Örjan och Kristoffer skickade dessa blommor till Robin igår. Han tyckte de var jättefina och han tackat så mycket :).


Jag vann !!

287-317 så blev ställningen igår ! Och jag vann :), eller jag ledde hela tiden ;)! Jag är grym!

Nu sitter jag och väntar på bussen som ska ta mig till praktiken. Ska intervjua min handledare och vi ska göra en första bedömning på mig. Blir spännande och jag som är dålig på att ta kritik!

Det är väldigt skönt väder ute! Känns som vår, underbart !


Jag leder!


Överraskning

Jag ska snart dra med Robin till bowlingen och han har ingen aning om det !


Firande!


Robin 25

Idag fyller min underbara älskling 25 år! Ett stort grattis ! Längtar så tills han kommer hem i eftermiddag, så han får se min överraskning :)


4 mån

För fyra månader sen lämnade älskade farmor oss! Saknaden har varit något enormt! Tårar har fällts, minnen har pratats om och kort har man kollat på. Det känns fortfarande overkligt att jag inte längre kan gå till rönnäng och mötas av ett brett leende och en varm kärleksfull kram :).

Jag tror att farmor sitter med farfar och kollar att vi sköter oss, att vi visar varandra kärlek och tänker på dem.

Saknat er <3


On My way home


Fika

Nu har vi lyssnat på olika föreläsare och alla har varit intressanta. Psl-teamet var nog mest intressant. Det är ett team på fyra pers som hjälper personer att slussas ut från rättspsykiatrin och kriminalvården till ett vanligt vardagsliv. Där skulle jag så kunna tänka mig att jobba med sen.


Morgonsol


God morgon

Robin försök sig två timmar idag så jag kunde inte låna hand bil. Nu sitter jag på bussen till praktiken. Idag ska vi ha en utbildningsdag då jag och mina klasskamrater som även gör sin praktik på brinkåsen ska ta det av. Det kommer handla om att de som arbetar på brinkåsen kommer och föreläser för oss om vad de har för arbetsuppgifter. Olika samverkans partner kommer även! Kommer bli en intressant dag.

Efter denna dag ska jag till överby och köpa något till Robin som fyller 25 imorgon! Därför skulle jag ha bilen så jag slapp ta bussen och krångla! Vet dock inte vad jag ska köpa, måste köpa en liten alla hjärtans dag present också,


God morgon ;)

Denna morgon blev det en liten mindre sovmorgon än igår! Runt 12 ska jag bege mig mot min praktik men innan dess blir det frukost, lite plugg och serie tittande. Härlig morgon!

Nu ligger jag fortfarande i sängen! Drömde om att jag skulle åka till side på gran canaria, där det inte ens ligger med Sofia, Amra och Emelie! Kanske blir sann snart?

Snart får jag gå upp fast sängen är så fruktansvärd skön ;)


Utvilad

Inatt sov jag 11 h ! Vaknade kl 9 utav att jag drömde om att jag och Robin renoverade vårt hus, vi skulle sätta in en vägg i ett rum, snacka om besvikelse när jag vakna och insåg att vi inte hade hus ;)!

Jag har kollar på lite serier, diskat och nu ska jag äta lite lunch och sedan sätta mig och plugga tills Robin kommer hem. Då blir det att dra till gymmet igen :). Imorgon har jag sovmorgon innan det är praktik som gäller. Kommer dock spendera helgen själv hemma för Robin ska till mark och jag kan inte följa med då jag har utbildning med boj hela helgen. Det ska bli kul men jag längtar hem! Hoppas vi får en lägenhet snart, Det kommer inte upp så många som verkar bra, önskar att vi hade pengar så vi kunde köpa en bostadsrätt istället eller ett stort hus ;)!

Nu mat!


Onsdag

Nu sitter jag här med älsklingen bredvid mig. Vi har nyss ätit chili con carne. Träningen gick lite segt då jag var lite trött men vi var 1 h där iallafall. Det blir nog en tidig sänggång ikväll och imorgon är jag ledig, yay då ska jag plugga!




Ha den äran Pia !

Grattis grattis underbara Pia på din födelsedag. Jag är ledsen för att jag inte kunde vara hemma på din födelsedag men du får mina presenter när jag kommer hem om några veckor.

Älskar dig!

Puss och kram Louise

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/743576/images/2012/100_7178_188052731.jpg

Söndag

Denna söndag har spenderats i soffan och på gymmet samt i affären. Vi fick köpt oss en ny tvättställning då den gamla var så trasig!

Måste säga att Ica maxi har Goa korvar, endast fem kr per korv med bröd, skit billigt!
Idag på gymmet körde jag lite olika övningar och det var så skönt, när vi kom hem åt vi kycklingsallad och kollade på film. Imorgon börjar en ny praktik vecka. Det är roligt att vara ute på praktik men lite jobbig så jag måste upp tidigt när jag börjar 6.45. Men men det är väl övning till kommande yrkesarbete.

Imorgon börjar jag 1345 så det blir en liten sovmorgon men jag måste ta bussen till praktiken då Robin ska ha bilen imorgon. 1.15 h istället för 20min lite surt men vad ska man göra när man inte har en egen bil ;).


Lördag

Entrecote med hemmagjord potatissallad och en grönsallad.
Mums!

Kollar nu på independens dag :) härlig lördag!


Nattlig läsning

Ligger i sängen och var nyss läst lite ur denna bok . Robin sover bredvid mig och jag hoppas jag somnar snart jag också!

Imorgon ska vi till gymmet, slänga sopor och jag ska plugga lite, försöka göra klart kompletteringen på min kriminologitenta och börja förbereda de uppgifterna vi ska görs under vår vfu.

God natt mina vänner :)


Mys


Snöööööö

Inte lite snö vi har här i Trollhättan ! And more to come :(. Nu skulle man lära sig att åka skidor.


Ledig dag

Igår somnade jag och Robin vid 22 tiden och jag var uppe redan vid 8 imorse , imponerande ! Jag hade tvätttid vid tio så nu är den klar.

Fick reda på resultatet av en annan tenta nyss och jag blev inte godkänd då jag hade missat en liten del, upps! Men hur ska jag kunna lägga till något du jag inte har några sidor kvar att skriva på? Orka! Ja ja det är bara att fixa!

Jag har kollat på en massa serier jag missat i veckan och beställt ett mobilskal och fodral till mina nyfunna vän så den blir glad :)! Robin är nog hemma om en timme och sedan blir det att åka till gymmet igen , ska träna benen och lite mage och rygg.


Harmonisk

Gymmet är avklarat . Louise och Robin sitter i soffan och känner hur kroppen slappnar av mer och mer. En skål köttffärs/grönsakssoppa fick vi i oss och kollar nu på vad blir det för mat.

Jag körde 45 min på crosstrainern och var så stolt över mig själv. Kände hur svetten sprutade och min fot domnade bort ett tag :p.

Kommer somna gott inatt, såååå smart att kunna blogga från mobilen. Robin beställde en iPhone igår, den hermissen :p.


Helg !!

Jag har nyss kommit hem från min praktik. Det har varit en lugn dag och jag har suttit med på ett möte och pratat lite med patienterna. Alla vi från socialpsykistrisk vård hade ett reflektionsmöte där vi gick igenom hur det har varit dessa första dagar, härda efter ska vi sitta ner med två sjuksköterskor och prata /reflektera om våra upplevelser så vi får ut så mycket dom möjligt av praktiken !

Idag blir det att åka till gymmet när Robin kommer hem , vilket jag tror är alldeles strax, sedan ska vi laga köttfärssoppa och diska samt dammsuga för det behövs innerligt. Imorgon blir det att tvätta och förbereda lite inför uppgifterna vi ska göra under vår vfu. Jag är ledig nu till måndag eftermiddag då jag är tillbaka på praktiken igen. På lördag blir det att slänga saker och eventuellt besöka någon second hand butik samt träna lite också.

Känner mig lite trött nu så jag får nog ta och diska upp denna disk :(


Prövning


Nu sitter jag i soffan och pillar med min nya telefon som är helt underbar!! Praktiken fungerar bra, jag håller på att lära mig alla rutiner och trivs väldigt bra :) håller på att ladda ner en massa nödvändiga appar, skitkul!



RSS 2.0